Yleisesti ottaen pelargonioiden karsiminen suoritetaan kahdessa erillisessä hetkessä vuodesta ja tarkasti:

 • a) keväällä eli normaalin kasvullisen toiminnan alkaessa poistamalla tyypillisesti kuivatut kukat, jotka estävät uusien kukkien kasvun;
 • b) talven alussa oksien puhdistamisen yhteydessä.

Missä kuussa pelargonioita voidaan leikata?

Paras aika leikata pelargoniat on juuri ennen talven tuloa, eli noin lokakuun ensimmäisten päivien ja alkukevään tienoilla, vaikkapa maaliskuun puolivälissä.

Miten leikkaat pelargonioita?

Muratti-geraniumin ja pariisigeraniumin karsiminen (tai leikkaaminen) on erittäin tärkeä toimenpide, joka edistää kukkien numeerista kasvua ja kasvin vahvistumista. Pelaronioiden leikkaamiseksi kasvin kärki on poistettava, jotta sivutsilmut heräävät ja avautuvat.

Kuinka poistaa pelargonioiden kuivatut kukat?

Poista kuihtuneet kukat.

 1. Ota kukan varsi kuolleen teripään takaa peukalon ja etusormen väliin;
 2. Purista vartta kynsilläsi vetämällä se pois ja heitä se pois;
 3. Vaihtoehtoisesti odota, että koko kukka kuihtuu, ja poista se sitten kokonaan katkaisemalla varsi alareunasta muiden lehtien läheltä.

Milloin pelargoniat leikataan ja istutetaan uudelleen?

Vinkkejä ja ehdotuksia pelargonioiden uudelleenistutukseen, karsimiseen ja lannoitukseen. Kevään ja erityisesti Marcon leutojen päivien aika on ihanteellinen kuukausi talven kylmyydestä selvinneiden pelargonioiden istuttamiseen ja puhdistamiseen.

Etsi 20 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka käsitellä geraniumeja talvella?

Kun on kovin kylmä

Jos asut alueella, jossa talvi on erittäin ankara, on parempi pitää pelargonit suojassa talon sisällä: riittää, että pidät ne poissa lämmönlähteistä (ei lämpöpatterien vieressä!) Ja säilytä maa tuskin kostea.

Kuinka pidentää pelargonioiden kukintaa?

Kuinka saada pelargoniat kukkimaan runsaasti

 1. Aseta ne valoisalle alueelle. …
 2. Anna kasville oikea kasvutila. …
 3. Lannoita pelargoniasi. …
 4. Kastele vain silloin, kun sitä todella tarvitaan. …
 5. Estä geraniumperhosen saapuminen. …
 6. Leikkaa pelargoniat.

Mitä tehdä, kun geraniumin kukat kuihtuvat?

Geranioiden puhdistaminen kuivatuista kukista on välttämätön käytäntö jatkuvan uudelleenkukinnan varmistamiseksi. Kukkivat latvat poistetaan käsin, ei saksilla, tarttumalla kantaan tyvestä ja toimimalla päättäväisesti muuttamalla varren sisääntyöntökulmaa ilman pitoa.

Kuinka parantaa Macranta geraniumia?

Toukokuusta elokuuhun kasvukauden aikana tämän tyyppisiä pelargonioita on hyvä lannoittaa kahden viikon välein teelusikallisella kolmikomponenttilannoitteella jokaiseen ruukkuun sen jälkeen, kun maa on kostutettu, jotta juuret eivät vaurioidu. Älä koskaan lannoita erittäin kuumina tai erittäin kylminä päivinä.

Milloin geranium ei tee kukkia?

Mutta miksi parvekkeen geranium ei joskus kukki? Ensinnäkin sinun on poistettava kuivatut kukat ja lehdet, jotta uudet versot voivat kasvaa ja kehittyä, ja lannoittaa sitten maaperä kunnolla, kastella niitä säännöllisesti kesällä, leikata niitä tarvittaessa ja käyttää pistokkaita muiden kasvien luomiseen.

Kuinka paksuntaa pelargonioita?

Sijoita kasvit alueille, joissa on paljon auringonvaloa: muuten kukinta on niukkaa tai puuttuu. Huolimatta jatkuvasta huolistasi kasvista, jos ruukku sijoitetaan osittain varjoon, pelargoniat eivät voi kukkia voimakkaasti.

Kuinka saada kauniita pelargonioita?

Jotta pelargoniat kukoistavat ja eläisivät, on tärkeää huolehtia niiden maaperästä ennen niiden istuttamista uudelle kaudelle. Siksi on tärkeää sekoittaa pelargonioiden (kukkivien kasvien maa) maaperää hiekkaan ja vaaleaan turpeeseen.

Mitä se tarkoittaa, jos geraniumilla on keltaiset lehdet?

Jos näet pelargonin lehtien kutistuvan, kuihtuvan, putoavan tai kellertävän, ole erittäin varovainen, sillä kasveen on varmasti tunkeutunut punainen hämähäkki, joka on valitettavasti todella haitallista ja jos kasvia ei käsitellä tehokkaasti, se voi kuolla.

Kuinka tappaa geraniumin tuholaiset?

Tehokkain tapa päästä eroon geraniumperhosista on biologinen taistelu Bacillus thuringiensis -bakteeria vastaan: se pystyy itse asiassa tuottamaan ainetta, joka aiheuttaa loisten elimistön toimintahäiriöitä.

Kuinka hoitaa kiipeilypelargonia?

Viljely muratti geranium

Kasvi on kasteltava kerran päivässä, ja se tarvitsee vettä erityisesti kukinnan aikana, jolloin on oltava erittäin varovainen, jotta se ei lahoa. Ivy geraniumin ihanteellinen lämpötila on noin 15 ° C.

Miten ja milloin sitruuna leikataan?

Sitruuna kannattaa leikata joka vuosi ja paras aika on talven lopun ja kevään alun (huhti-kesäkuu) välillä, viivästämällä hieman vähemmän lauhoilla alueilla ja siellä, missä voi olla myöhäisten pakkasten vaara.

Kuinka poistaa neilikoiden kuivatut kukat?

Neilikkojen karsiminen ja hoito

Mitään erityistä karsimista ei vaadita, vaan pelkkä kimppujen kevyt puhdistus talven lopulla ja kuivuneiden osien poistaminen. Kuihtuneet kukkavarret tulee poistaa sitä mukaa kun ne ilmestyvät.

Kuinka kasvattaa keisarillista geraniumia?

Keisarillisen geraniumin lisääntyminen voi tapahtua sekä siemenillä että leikkaamalla. Uusia hybridejä syntyy siementen avulla, kun taas emokasvin ominaisuudet säilyvät pistokkailla. Kastelun aikana on oltava erittäin varovainen, ettet kastele kukkia, jotta vältetään veden pysähtyminen.

Kuinka lannoittaa panimohiivalla?

Itse asiassa liuottamalla ruokalusikallinen hiivaa kolmeen litraan vettä ja kastelemalla maata sillä on mahdollista stimuloida uusien silmujen kasvua ja siten edistää runsasta kukintaa. Säästävästi käytettynä olutta pidetään myös hyvänä luonnonlannoitteena kukkiville kasveille.

Miksi geraniumin terälehdet putoavat?

Lika, joka ei rajoita sen läsnäoloa parvekkeella, jossa ne sijaitsevat, vaan ulottuu ympäröiville parvekkeille. Jotkut oksien ja lehtien tunkeutumisen muodot ovat erityisen ärsyttäviä; yksi niistä on pelargonioiden terälehtien putoaminen. Syynä on se, että nämä ovat likaisia ​​ja tahraisia.

Kuinka poistaa kuivatut esikukat?

Aina kun on kuihtuneet kukat ja lehdet, on hyvä poistaa ne välittömästi puhtailla ja liekkidesinfioiduilla saksilla tai alkoholilla tai valkaisuaineella, jotta ne eivät kantaisi loistauteja.

Milloin pelargonioiden kukinta päättyy?

Se kukkii touko-lokakuussa. Kukissa on 5 terälehteä, joista 3 on alaspäin kaareva ja 2 pystyssä. Kukkien värit vaihtelevat tummanpunaisen ja valkoisen välillä, mukaan lukien erilaisia ​​vaaleanpunaisen sävyjä. Vyöhykepelargonia voi kasvaa millä tahansa ikkunalaudalla tai parvekkeella, mutta sen on oltava hyvin ilmastoitu ja aurinkoinen.

Mitä tehdä saadaksesi pariisilaisia ​​pelargonioita, joissa on paljon kukkia?

Kasvi ei pelkää kylmää, mutta se ei kestä pakkasen alapuolella olevia lämpötiloja. Keväällä ja kesällä se kukkii runsaasti ja juuri tänä aikana sitä tulee kastella säännöllisesti, vähintään kerran päivässä, tai jopa aamulla ja illalla kuumimpina aikoina tai kun se on alttiina auringolle monta tuntia.

Kuinka suojata dipladeniaa talvella?

Kylminä kuukausina dipladenia on pidettävä noin 10-14 °C:ssa, joten talvella kasvi kannattaa suojata viileään paikkaan, poissa kodin lämmityksestä ja kovista ulkolämpötiloista. Ihanteellinen on sijoittaa dipladenia portaiden sisään, jos se on hyvin valaistu luonnonvalolla.

Kuinka pitää surfiniat talvella?

Aseta ruukut parvekkeen nurkkaan ja peitä ne muovilevyllä tai kuitukangasverholla. Vaihtoehtoisesti voit säilyttää niitä kylmältä tuulelta suojatussa kellarissa tai valoisassa kellarissa.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *