Syyskuun myötä vihreiden hyönteisten kausi avautuu uudelleen. Ne ovat erittäin ärsyttäviä hyönteisiä, koska ne tulevat koteihinmme etsimään suojaa talveksi. Soijapapujen ja tomaattien sadonkorjuun myötä monet näistä hyönteisistä jättävät pesimäalueensa muuttaakseen kaupunkikeskuksiin.

Kuinka kauan lutikoiden aika kestää?

Luttien elinkaari kestää 50 päivästä yli vuoteen riippuen suotuisista tai epäsuotuisista olosuhteista, joissa se elää. Nämä hyönteiset voivat selviytyä viikkoja ja kuukausia ilman ruokintaa.

Kuinka estää luteet lähestymästä?

Valmistan yleensä liuoksen, joka perustuu 20 ml:aan valkosipulijauhetta, joka on sekoitettu puoleen litraan vettä. Sen voimakas haju itse asiassa hylkii luteita, jotka eivät siksi pääse lähelle. Kaadan sen vain suihkeeseen ja suihkutan ikkunalaudalle, kasveille ja ulkona yleensä.

Mitä luteet vihaavat?

Vihreät lutikat vihaavat myös tietyntyyppisiä hajuja, joten voit hyödyntää tätä ominaisuutta ja rikastuttaa puutarhaasi lutikoiden vastaisilla kasveilla, joita ovat muun muassa minttu, valkosipuli, laventeli, timjami ja kissanminttu.

Mihin luteet turvautuvat?

Luteet ruokkivat kasvien mehua, ja ne asuttavat kesäisin vihannespuutarhoja ja puutarhoja Euroopassa ja Aasiassa. Kun syksy saapuu, kun lämpötilat alkavat laskea, he löytävät kodeistaan ​​turvaa ja lämpöä.

Etsi 34 aiheeseen liittyvää kysymystä

Miten luteet pääsevät taloon?

He tulevat taloihin etsimään suojaa seinien halkeamista ja rakoja. Ne ovat ärsyttäviä, koska ne tarttuvat vaatteisiin ja verhoihin, ja jos niitä häiritään, ne suihkuttavat pahanhajuista ainetta joistakin rintakehään olevista rauhasista.

Mikä luteet houkuttelee?

Vihreitä hyönteisiä houkuttelevat jotkut ruohokasvit ja jotkut hedelmäpuut, kuten: tomaatit, maissi, basilika, kookospalmu ja banaani.

Kuinka päästä eroon luteista kotoa?

Marseille-saippua on toinen tuote, jota luteet eivät todellakaan näe eivätkä haise. Sen tuoksu saa ne poistumaan nopeasti: jos käytämme sitä jo pyykinpesuun, voimme laimentaa sitä pienellä määrällä vettä ja suihkuttaa sitä riskialttiimpiin kohteisiin, kuten talon sisäänkäyntiin tai parvekkeelle.

Mikä pitää luteet loitolla?

Marseille-saippua on toinen tuote, jonka haju ärsyttää luteja. Tällä saippualla pyykinpesun lisäksi on hyödyllistä suihkuttaa sitä veteen yhdistettynä parvekkeille.

Kuinka pitää luteet loitolla ikkunoista?

Voit valmistaa liuoksen myös valkosipulilla: on tarpeen murskata pari valkosipulinkynttä vesilasiin ja, kun seos on laitettu suihkepulloon, haihduta nestettä vain ikkunoiden läheltä, ikkunalaudoilta ja ovet, jotta ei-toivottuja vieraita ei tule lisää.

Kuinka pitää lutit loitolla parvekkeelta?

Valkosipuli. Ensimmäinen lääke, jota suosittelemme luteiden poistamiseen parvekkeelta, on valkosipuli. Sen antibakteeriset ominaisuudet ovat useimpien tiedossa, istuta sipuli parvekeruukkuihin tai suihkuta kasvien lehtiin valkosipulista ja aiemmin keitetyllä vedellä valmistettua liuosta.

Kuinka päästä eroon luteista tomaateista luonnollisesti?

Lutikoiden ja muiden haitallisten hyönteisten estämiseksi kasveille voidaan ruiskuttaa luonnontuotteita, kuten kostuvaa rikkiä, zeoliittia, chabasiittia, kaoliinia, valkosipulimaseraattia, joilla on näitä hyönteisiä hylkivä vaikutus, mikä vähentää merkittävästi niiden hyökkäyksiä.

Kuinka käyttää Marseille-saippuaa lutikoita vastaan?

Marseille-saippua: Marseille-saippua on toinen tuote, jonka haju ärsyttää luteita. Tällä saippualla pyykinpesun lisäksi on hyödyllistä suihkuttaa sitä veteen yhdistettynä parvekkeille.

Milloin luteet nukkuvat lepotilassa?

Lokakuu on aina ollut luteiden ja Novaran ja sen maakunnan kuukausi. Nämä murskattuna ärsyttävän hajuiset hyönteiset yrittävät syksyllä aina livahtaa taloon piiloutumalla roikkuvien vaatteiden sekaan tai sujahtaen jonkin avoimeksi jätetyn hyttysverkon läpi yrittämään talvehtia helteessä.

Miten luteet kuolevat?

Luteen tappaminen voi olla epämiellyttävää ja ärsyttävää, koska monet menetelmät johtavat erittäin pistävän hajun vapautumiseen. Saippuan ja veden käyttö on yksi parhaista menetelmistä, mutta on olemassa myös kemiallisia ja orgaanisia torjunta-aineita. Voit myös tuhota hyönteisiä suoremmilla menetelmillä.

Milloin luteet nukkuvat?

Cimex lectularius -lajeihin kuuluvat luteet eivät ole kovin aktiivisia päiväsaikaan, jolloin ne pysyvät piilossa koloissaan; yön aikana he kuitenkin tulevat ulos piilopaikoistaan ​​ja lähtevät etsimään ihmisiä imemään verta.

Mikä houkuttelee aasialaisia ​​luteita?

Ensimmäisinä kesäkuukausina kiinalaiset luteet ruokkivat kasveja ja erityisesti hedelmiä; Tästä syystä herkimmät paikat aasialaisten hyönteisten hyökkäyksille ovat usein maaseutu- ja maatalousalueet.

Mitä luteet syövät kotona?

Luteet ruokkivat kasvien mehua, suukappaleillaan ne pystyvät lävistämään lehtien ja hedelmien pinnan ja imemään niiden sisältä olevia nesteitä.

Missä aasialaiset luteet pesivät?

Sen lisääntymistä suosii, kuten usein tapahtuu, sää: lämpimät lämpötilat ja kosteus mahdollistavat monien toukkien selviytymisen, ja syksyllä, kun lämpötilat alkavat laskea, aikuiset yksilöt pyrkivät turvautumaan lämpimämpiin ja kuivempiin paikkoihin, ts. rakennukset.

Kuinka päästä eroon täistä Marseillen saippualla?

Liuota kaksi teelusikallista Marseille-saippuaa liuokseen, jossa on yksi litra erittäin kuumaa vettä, ja lisää sitten 50 ml etikkaa. Liuos sekoitetaan huolellisesti ja sen jäähtyttyä suihkutetaan reilusti vain hyönteisten hyökkäämiin kasvin osiin.

Kuinka käyttää kastiliasaippuaa kasveille?

Kuinka käyttää kastiliasaippuaa hyönteismyrkkynä

Sopiva annostus on 10 – 20 grammaa litraa vettä kohti; liukeneminen helpottuu, jos se tehdään lämpimässä vedessä. Saippua-vesiliuosta tulee ruiskuttaa saastuneisiin kasveihin, mahdollisesti aikaisin aamulla eikä missään tapauksessa vuorokauden kuumimpina aikoina.

Mikä Marseille-saippua kasveille?

Monet eivät tiedä, että Marseillen saippualla voi olla tärkeä rooli luomupuutarhan puolustamisessa. Luomuviljelyyn tarkoitetussa koostumuksessa sitä kutsutaan myös pehmeäksi kaliumsaippuaksi.

Kuinka päästä eroon hyönteisistä tomaateista?

On tarpeen puuttua sen torjuntaan mahdollisimman pian Azadirachtinilla (Neem-öljy), vaihtoehtoisesti luonnollisella pyretrumilla tai vielä paremmin Bacillus thuringiensis -bakteerilla, joka on spesifisempi perhosia vastaan ​​ja siksi selektiivisempi koin toukkien tappamisessa.

Mitä minun pitäisi tehdä päästäkseni eroon hyönteisistä tomaateista?

Kirvoja vastaan ​​hyönteismyrkkyjä

  1. Pyretrum. Pyretriini tappaa kirvoja toimimalla kosketuksella: on välttämätöntä lyödä hyönteistä. …
  2. Neem öljyä. Neemöljy (atsadiraktiini) on luonnollinen ja myrkytön hyönteismyrkky, jota suositellaan kirvoja vastaan ​​pyretrumin sijaan sen alhaisemman myrkyllisyyden vuoksi.
  3. Marseillen saippua.

Kuinka tehdä luttiloukku?

Täytä noin kaksi litraa kuumaa vettä pulloon ja kaada siihen kaksi kupillista kidesokeria ja kolme teelusikallista hiivaa, ravista eri ainesosien sekoittamiseksi ja kaada seos luttien ansaan, niin näet, että saat hyviä tuloksia muutaman päivän..

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.