Viinitarhassa tehtävistä töistä perustavanlaatuisia ovat kasvinsuojelutoimenpiteet, joita on suoritettava toukokuusta elokuuhun suojelemaan viiniköynnöksiä lukuisilta niitä hyökkääviltä loisilta: esimerkiksi touko- ja kesäkuu ovat härmän salakavalimimmat kuukaudet.

Mitä hoitoja viiniköynnökselle tehdä?

Viiniköynnöksen puolustamiseksi ensimmäiset ennaltaehkäisevät hoidot eri sairauksia vastaan ​​alkavat orastumisesta: eskorioosista akaroosiin, homeesta härmäsieneen.

Milloin viiniköynnöskäsittelyt tehdään?

Ensimmäisen elinvuoden aikana kasvista on huolehdittava huolellisesti. Se on kasteltava ja lannoitettu erityisellä typpipohjaisella lannoitteella, mikä edistää juurien ja latvun kehitystä.

Milloin aloitat viinitarhan ruiskutuksen?

Sen oikea toteutusajankohta osuu versojen ruohomaiseen vaiheeseen, joka alkaa pian orastumisen jälkeen, jolloin imejät voidaan helposti poistaa ja ilman näkyviä haavoja viiniköynnöksen kantoon.

Milloin viiniköynnöksiä käsitellään Bordeaux-seoksella?

Ensimmäinen interventio voidaan tehdä, kun versojen pituus on ylittänyt 5 cm (noin huhtikuun puolivälissä, mutta paljon riippuu myös maantieteellisistä alueista); toinen sen sijaan on tehtävä, kun valukappaleiden pituus on ylittänyt noin 12 cm.

Etsi 38 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka käsitellä viiniköynnöstä kukinnan jälkeen?

Luomutilat: ensimmäinen käsittely tulee suorittaa pyretrumilla tai rasvahappojen kaliumsuoloilla välittömästi kukinnan päätyttyä ja toistaa 7-10 päivän välein.

Milloin tehdä viimeinen viinitarhan käsittely?

Heinäkuun loppu on oikea aika puuttua kuparipohjaiseen hoitoon.

Milloin aloitat viiniköynnösten ruiskuttamisen rikillä?

Kun ollaan kasvullisen uudelleenkäynnistyksen aikana (huhtikuun loppu – toukokuun alku), ensimmäinen rikkikäsittely suoritetaan yleensä kuparirikillä annoksella 15/20 kg hehtaaria kohti, jotta vältytään talvehtivan härmän ensimmäiseltä tartunnalta. kasvin kuorta.

Milloin viinitarha kuokkataan?

Viinitarhojen nurmikko: kylvö- ja hoitojakso

Maan nurmikko voidaan tehdä eri vuodenaikoina, mutta suosittelemme, että tee se aina syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun ja tammikuun lopusta maaliskuun puoliväliin.

Miten viiniköynnös työstetään?

Viinitarhan käsittelyn kiertokulku

 1. Tammi-helmikuu: karsiminen.
 2. Maaliskuu: maanmuokkaus.
 3. Huhtikuu: pinoaminen.
 4. Toukokuu: viinitarhan esittely.
 5. Kesäkuu: poiminta ja kuorinta.
 6. Heinä-elokuu: harvennus- ja torjunta-ainekäsittelyt.
 7. Syys-lokakuu: sadonkorjuu.

Kuinka erottaa härmäsieni ja härmäsieni?

Härmäsieni on sieni, joka hyökkää kaikenlaiseen kasvien kudoksiin: lehtiin, kukintoihin, vielä vihreisiin versoihin ja rypäleihin, eikä se, toisin kuin härmäsieni, tarvitse vesihunnua leviäkseen; siksi, mitä paremmat ilmasto-olosuhteet (tuuli, sateen puuttuminen, korkeat lämpötilat, alhainen …

Miten viinitarhaa hoidetaan?

Viinitarhojen hoito noudattaa kiinteää sykliä, joka alkaa helmikuussa ja päättyy syksyn alkuun, sadonkorjuun aikaan. Kasveja on ruokittava, karsittava, sidettava, kasteltava ja pidettävä hyvässä kunnossa.

Milloin minun pitäisi antaa viinitarhalle kaliumia?

Kalium aikainen kukinta, loppukesä → alkusyksy. esikukinta, hedelmän muodostuminen, klusterin esisulkeutuminen → kypsyminen.

Kuinka suosia viiniköynnöksen hedelmää?

ILSAVEGETUS:n triakontanoli, fenoliuutteet ja kasviperäiset aminohapot stimuloivat entsyymien toimintaa, jotka säätelevät hiili- ja typpiaineenvaihdunnan pääreaktioita ja edistävät näin fotosynteesiä, kukintaa, hedelmän muodostumista jopa stressin aikana.

Mihin rikkiä käytetään viiniköynnökseen?

Kuparirikkiä käytetään tärkeimpien viiniköynnösten sienitautien, mukaan lukien pääasiassa homeen, härmän ja rupi, hävittämiseen. nämä sienet, samoin kuin viiniköynnökset, levisivät myös perhepuutarhoissa ja koristekasveissa, erityisesti ruusuissa.

Milloin lehti lehtiä viiniköynnöksen?

Viiniköynnöksen hilseily tai lehtien irtoaminen koostuu 5-6 tyvilehden poistamisesta klustereiden viereisestä toukokuun lopusta kesäkuun alkuun tai paremmin heti hedelmöitysvaiheen päätyttyä. leikkaus tarvittaessa veraison jälkeen, muutama viikko sadonkorjuun jälkeen.

Mikä on shakki?

shakki sf [der. di scacchiare]. – Maataloudessa viherleikkaus, joka koostuu viiniköynnöksen (mutta myös tupakan ja yleensä ei kovin voimakkaiden kasvien) hedelmättömien suihkeiden (cacchien) poistamisesta, jotta edistettäisiin kantavien suihkeiden kehittymistä. hedelmä.

Kuinka laimentaa jauhettua rikkiä?

Auringonkukka, SOIJA: 5-7 kg/ha laimennettuna 1000 litraan. vedestä. Kukka-, koriste-, metsä-: g 300-500 / hl vettä. VALMISTELU: laimenna annos pieneen määrään vettä, kaada se säiliöön ja sekoita, kunnes se on täysin hajaantunut.

Milloin veraison alkaa?

Ilmastosta ja lajikkeesta riippuen veraisointi tapahtuu yleensä elo-syyskuun välisenä aikana.

Kuinka liuottaa jauhettua rikkiä?

Kostuttavat rikit liukenevat melko helposti (erityisesti mikronisoidut ja pohjapitoiset) veteen; varotoimenpiteenä käytä nenä- ja suunaamaria annosteltaessa ja suorita toimenpide sisätiloissa ilman vetoa.

Milloin viiniköynnöksen varret on poistettava?

Jos halutaan suorittaa yksittäinen toimenpide, se tulee tehdä noin 30 päivää ennen veraisointia, jotta kasvi päästää irtoamaan taimia, jotka ovat tehokkaita ennen verisointia, mikä on välttämätöntä aineiden kertymiselle kasvin sisälle.

Kuinka kauan viiniköynnös kestää?

Viinitarhan keskimääräinen kesto lasketaan tavallisesti 28–30 vuoteen, mutta tilastotietojen mukaan Italiassa noin kolmannes viinitarhoista ylittää tämän iän ja voi saavuttaa ja poikkeuksellisesti ylittää 50 vuoden.

Miten botrytis hoidetaan?

Biologinen taistelu ja luonnolliset lääkkeet borytuleen

 1. maaperän nurmikko;
 2. tasapainottaa typpilannoitteita;
 3. tasapaino kastelu;
 4. pitää hyönteiset hallinnassa;
 5. valitse vähemmän herkkiä lajikkeita;
 6. suosi maaperän kuivaamista ja vältä veden pysähtymistä;
 7. vältä liian tiheitä kasveja;

Milloin viiniköynnös kukkii?

Leveysasteesta ja ilmasto-olosuhteista riippuen (leuto lämpötila, hyvä kirkkaus ja kevyt pölytystä suosiva tuuli ovat suositeltavia) kukinta tapahtuu toukokuun alusta kesäkuuhun.

Kuinka käsitellä ruusuja rikillä?

Tällä hetkellä puuttuu jauhemaiseen rikkipohjaiseen käsittelyyn (jota voi ostaa puutarhakeskuksista tai taimitarhoista), vähän ympäristöä kuormittavalla tuotteella, joka on laimennettava veteen ja ruiskutettava runsaasti maahan. Kosketuksen kautta vaikuttavalla rikillä on ehkäisevä vaikutus.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.