Kaikki moottoriajoneuvot (CdS:n mukaan), jotka ovat kaksikymmentä vuotta vanhoja rakennus- tai ensirekisteröintipäivästä lukien, voidaan rekisteröidä ASI:ssa.

Kuinka vanha auton tulee olla, jotta se rekisteröidään ASI:ssa?

ASI:ssa voidaan rekisteröidä vain ne autot, jotka ovat rakentamis- tai ensirekisteröintipäivästä 20 vuotta vanhoja. Kuten tieliikennelain pykälässä 60 todetaan, PRA (Public Automobile Registry) poistaa virallisesti yli kaksikymmentä vuotta vanhat autot vanhoina autoina.

Mistä autoista tulee klassikoita?

Jotkut vintage-näytteet

 • Alfa Romeo: mallit 155 164, Uusi Giulietta, 33.
 • Audi: mallit 100, 200, 80, 90, Cabrio.
 • BMW: mallit 1502, 1602, 2002, 2800.
 • Citroen: 2cv, AMI6, AMI8 mallit.
 • FIAT: mallit 124, 600, 124.

Kuinka nähdä, onko auto historiallisesti kiinnostava?

Historiallisen merkityksen todistus, lyhennettynä CrS, on erittäin tärkeä asiakirja historiallisista ja keräilijöiden kiinnostavista autoista. Todistus dokumentoi auton historiallisuuden ja arvon sekä sisältää joukon teknisiä tietoja ajoneuvosta.

Kuinka paljon auton rekisteröinti ASI:ssa maksaa?

Paljonko ASI-kortti maksaa? Tällä hetkellä ASI:n vuotuinen rekisteröintimaksu on 41,32 euroa ja se tulee maksaa jonkin liiton kautta.

Etsi 38 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka rekisteröidä vanha auto?

Vanhojen autojen rekisteröimiseksi ASI:ssa on pyydettävä todistus historiallisten keräilyesineiden merkityksestä sekä päivämäärä ja historiallisuustodistus maaliikenneministeriöltä.

Kuinka maksaa ASI?

ASI:n rekisteröintimaksu, joka on tällä hetkellä 41,32 euroa vuodessa, maksetaan yhdessä seuran rekisteröintimaksun kanssa – joka voi vaihdella – vaikka vuodesta 2008 lähtien on vahvistettu, että kokonaissumma ei saa olla alle 100 euroa. Molemmat on uusittava vuosittain ja ne maksetaan aina suoraan seuralle.

Kuinka saada todistus historiallisesta ja keräilyn merkityksestä?

Historiallisen ja keräilyn merkityksen (Crs) hankkiminen ASI edellyttää myös, että sen moottoripyörän omistaja, jolle Crs-todistusta haetaan, rekisteröityy Asille kuluvalle vuodelle. Myös tässä tapauksessa moottoripyörän on oltava vähintään kaksikymmentä vuotta vanha rakennus- tai ensirekisteröintipäivästä lukien.

Mistä autoista tulee historiallisia vuonna 2021?

Caterham: kaikki mallit. Chevrolet: Blazer, Camaro, Corvette, Suburban. Chrysler: Viper. Citroen: 2cv, AMI6, AMI8, AX, BX GTI, CX, ID-DS, Mehari, SM, Visa GTI, Visa Mille Piste, Visa Trofeo, XM 2.0 Turbo, XM 3.0.

Mitkä autot nostavat arvoa?

Tai voit ostaa kohtuullisen uusia autoja ja pitää ne, kunnes niiden arvo nousee.

Tässä ovat parhaat valintamme autoille, joiden arvo lähes varmasti nousee.

 • Volkswagen Golf GTI Mk1. …
 • Audi TT Mk 1…
 • Ford Capri. …
 • DeLorean DMC-12. …
 • Porsche 911 Turbo (930 sukupolvi)

Mitä autoja ostaa sijoitukseksi?

10 vintage- ja youngtimer-autoa, joihin investoida vuonna 2021

 • Hagerty-yhtiö on laatinut sijoituskohteen autoista.
 • Lexus Lfa vuoden 2009 esittelyn aikana.
 • Ferrari Testarossa.
 • Vuoden 2006 Jeep Grand Cherokee Srt 8.
 • Aston Martin Vantage.
 • Honda S600.
 • Volkswagen Westfalia 1980-luvulta.

Mitä nuoria ostaa?

Youngtimer, 10 etsimisen arvoista

 • Alfa Romeo 75.
 • Audi Quattro.
 • BMW Z3.
 • Fiat barchetta.
 • Ford Sierra Cosworth.
 • Käynnistä Thema.
 • Honda S2000.
 • Mazda MX-5.

Milloin historialliset autot eivät maksa tieveroa?

20–29-vuotiaat ajoneuvot voivat hyötyä autoverosta, kun taas kaikki yli 30 vuotta vanhaa autoa omistavat ovat vapautettuja tieverosta.

Mitä klassisista autoista tulee?

Kun nämä nykyiset autot ovat vuosikertaa, eli noin 2020/2030, niitä voitaisiin käyttää, mutta vain siihen asti, kunnes jokin eri ajotietokoneista hajoaa. Silloin niitä ei voi enää kukaan korjata, koska tietääkseni tietokonetta ei voi korjata perinteisellä tavalla.

Kuinka saada historiallisesti tärkeä todistus moottoripyörille?

Ensimmäinen vaadittava asiakirja on kuluvan vuoden FMI-kortti, joka on hankittavissa Moto Clubin kautta tai verkossa Federmoton verkkosivuilta ja jonka hinta on 70,00 euroa. Myös kopio maksukuitista vaaditaan.

Kuinka hakea TPJ:tä?

Kuinka saada historiallisen merkityksen todistus (CRS)? Kaikista ASI-liittoon liittyneistä liittoseuroista on mahdollista pyytää rekisteröintilomake historiallisesti tai keräilyyn liittyvien ajoneuvojen rekisteriin hankkimalla CRS.

Kuinka palauttaa ASI-sertifikaatti?

Saat asiakirjan yksinkertaisesti ottamalla yhteyttä ASI:n liittoon, jonka FIVA on valtuuttanut käyttämään digitaalista hakemusten syöttöjärjestelmää, toimittamalla kaikki tiedot, valokuvat ja asiakirjat etukäteen ja alistamalla ajoneuvon teknisen toimikunnan CTN:n tarkastukseen.

Kuinka ottaa yhteyttä ASI:hen?

Yhteystiedot

 1. SIVUSTO. Villa Rey. Strada Val San Martino Superiore 27. 10131 – TORINO.
 2. YHTEYSTIEDOT. Puh. 011.8399537. Faksi 011.8198098. sähköposti: info@asifed.it. pec: asi@open.legalmail.it.

 3. VEROTIETOJA. CF 80092040015.

Miten ASI toimii?

ASI on julkinen rekisteri, johon merkitään edelleen aktiiviset ja toimintakunnossa olevat historialliset autot. Kaikki autot ja ajoneuvot yleensä, joiden rekisteröinti- tai rakennusaika on vähintään kaksikymmentä vuotta, voidaan ilmoittaa.

Kuinka saat ASI-kultalevyn?

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on olla Federated Clubin (kuten Fiat500clubitalia) jäsen ja myös ASI-jäsen. Tämän jälkeen CTNA:n (National Auto Technical Commission) on tarkastettava auto ASI:n verkkosivuilla ilmoitetuista varmistusistunnoista.

Kenen ei tarvitse maksaa vuoden 2021 autoveroa?

Kaikki eivät kuitenkaan sisälly autoveron maksuun, koska on olemassa joitakin täydellisiä vapautuksia: kansalaiset, jotka ovat sokeita tai kuuroja; vammainen, vammainen tai kävelyvaikeus; Vammaiset, joilla on alentuneet motoriset taidot.

Kuka ei maksa vuoden 2021 autoveroa?

Sellaisten ajoneuvojen omistajilta, joiden ensimmäinen rekisteröintipäivä on yli 30 vuotta sitten, ei tarvitse maksaa tieveroa lain 342/2000 mukaisesti: se ei koske vain autoja vaan myös mopoja, joilla on samat ominaisuudet, jos ne eivät ole käytetään ammattikäyttöön.

Kuka on vapautettu autoveron maksamisesta?

Kaikki yli 30 vuotta vanhemmat ajoneuvot on jätetty veron ulkopuolelle, kun taas yli 20-vuotiaille on mahdollista saada 50 % vapautus, jos sinulla on Italian Fiata-rekisterin myöntämä historiallinen todistus Italian Alfa-rekisteristä. Romeo, Lancian historiallisesta rekisteristä, ASI:lta tai FMI:ltä.

Mikä klassikko Porsche ostaa?

Hyväkuntoisena, tapaturmattomana ja selkeästi todistetun ajoneuvohistorian vuoksi on enemmän kuin suositeltavaa ostaa Porsche 911 arvokkaaksi sijoituskohteeksi.

Mikä vuosikerta Ferrari ostaa?

1. sija: 1958 Ferrari 250 GT LWB California Spider – todellisille Ferrari-harrastajille mikään ei voita avointa tietä ja vuoden 1958 Ferrari 250 GT LWB California Spideriä.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.