Kutsussa ei ole haaskata arvokkaita esineitä, materiaalia tai muuta, ja antaa niitä niille, jotka eivät osaa arvostaa niitä.

Mitä helmien antaminen sioille tarkoittaa?

Perle ai porci on käännös latinan sanasta margaritas ante porcos (kirjaimellisesti: helmiä sikojen edessä); sitä käytetään hyvin tunnetussa ilmaisussa ”helmien heittäminen sioihin”, jonka tarkoitus on pohjimmiltaan antaa jotain todella kaunista, arvokasta tai tärkeää jollekin, joka ei ole sen arvoinen tai joka joka tapauksessa …

Mitä tarkoittaa, ettei helmiä anneta sioille?

Ilmausta käytetään osoittamaan, milloin arvokkaita asioita annetaan niille, jotka eivät osaa arvostaa niitä, tarjota arvoja, neuvoja, sanoja niille, jotka eivät osaa arvostaa niitä.

Kuka sanoi, että sioille ei saa antaa helmiä?

Matteuksen evankeliumissa Jeesus lausuu sanat: ”Älkää antako pyhää koirille älkääkä heitäkö helmiäsi sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä tassuillaan ja sitten kääntyisi repimään teitä kappaleiksi” (Matt. 7). : 6).

Mitä tarkoittaa Margaritas ante Porcos?

– Lause otettu Jeesuksen kehotuksesta Matteuksen evankeliumissa (7, 6: nolite dare sanctum canibus, neque mittatis margaritas vestras ante porcos ”älkää antako pyhää koirille älkääkä heittäkö helmiäsi sioille”), tulkittu kiellona sekä saarnata evankeliumia pakanoille että antaa…

Etsi 36 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuka sanoi, että anna helmiä sioille?

Latinalainen ilmaus margaritas ante porcos (lit. helmiä sioille) on otettu Matteuksen evankeliumista (7, 6). Lause on osa pitkää luetteloa suosituksista ja kehotuksista, joita Kristus antaa opetuslapsilleen kuuluisan vuorisaarnan jälkeen.

Miksi sanomme koirat ja siat?

He selvittävät kaikki, riippumatta ihmisten pukeutumisesta. Jos joku on huonosti pukeutunut, he kuljettavat hänet joka tapauksessa läpi. Koska valintaa ei yksinkertaisesti ole. Joten ”koirien ja sikojen ohittaminen” tarkoittaa kaikkien ohittamista.

Mitä meiltä kysyminen tarkoittaa?

Likainen, ahne, laiska henkilö tai moraaliton, ilkeä, mautonta, karkea, pahasuinen, ja joka joka tapauksessa herättää inhoa: hän on p., Vanha p; että p. hänen on maksettava siitä minulle. Huutomerkeissä: ruma p.!; ”Ah sikoja!” Perpetua huudahti (Manzoni).

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.