Marinoitu, suolattu, kuivattu, savustettu silli Silliä syödään tuoreena ensimmäisinä kuukausina (touko-kesäkuu). Pohjoismaissa ja varsinkin Hollannissa on perinteistä syödä raakaa uutta silliä, joka on maustettu vain sipulilla, perinteisellä tavalla, kahdella sormella pyrstöstä otettuna ja syödään pari purtavaa.

Kuinka saada suola pois silakasta?

Maidon liottaminen on ainoa tapa saada liikaa suolaa silakasta.

Kuinka makeuttaa savustettua silliä?

Tämän ruuan valmistaminen on hyvin yksinkertaista ja vie vähän aikaa, sillä savustettu silli tarvitsee vain lyhyen marinadin. Kalan intensiivistä makua pehmentää ja makeuttaa kevätsipuli ja kuiva marsala, jotka antavat ruoalle erityisen ja hienostuneen nuotin.

Millaista kalaa ja silliä?

Silli (Clupea harengus) on Clupeidae-heimoon kuuluva kala, joka elää pääasiassa Atlantin valtameren pohjoisosassa.

Kuinka tarjoilla marinoitua silliä?

Marinoitu silli: FraGolosin resepti

Laita sillifileet tarjoilukulhoon. Peitä ne kastikkeella, öljyllä, etikalla, hienonnetulla persiljalla, suolalla ja hienonnetulla chilillä. Anna sillin marinoitua 24 tuntia. Tarjoa marinoitu silli kotitekoisen leivän krutonien päällä.

Etsi 23 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mistä sillikala löytyy?

Tämä kala on laajalle levinnyt Pohjois-Atlantin rannikkovesillä. Amerikan rannikolla silakan levinneisyysalue ulottuu Labradorista Etelä-Carolinaan, Atlantin itäosassa Islannista ja Huippuvuorilta Biskajanlahden pohjoispuolelle sekä Itämerelle.

Miten silli voi?

Kuten muutkin sinikalaryhmään kuuluvat kalat, myös silakka on väriltään hopeaa sinisin ja vihertävän heijastuksin. Sen enimmäispituus on noin 30 cm, vaikka poikkeustapauksissa on havaittu 45 cm yksilöitä. Maksimipaino on noin kilo.

Kuinka paljon kaloreita silakassa on?

Silliä säilytystavan mukaan ravitsemukselliset ominaisuudet voivat kuitenkin vaihdella. Tarkemmin sanottuna 100 g savustettua silliä sisältää 194 kaloria ja 66 mg kalsiumia.

Kuinka puhdistat savustettua silakkaa?

Teemme veitsellä selkää pitkin viiltoa kalan halkaisemiseksi. Irrota nyt kaksi kalan puolikasta käsilläsi häntää vasten. Nyt poistetaan häntä veitsellä: tässä vaiheessa meillä on kaksi sillifilettä. Puhdista ne hyvin poistaen ihon, sisälmysten ja luiden jäämät.

Kuinka poistaa suola marinoiduista oliiveista?

Kun olet syönyt marinoidut oliivit, voit marinoida ne. Jos ne ovat liian suolaisia ​​(kokeile), laita ne makeaan veteen pariksi minuutiksi poistaaksesi suolan. Siirrä sitten huuhdeltu oliivit steriloituihin lasipurkkeihin.

Kuinka poistaa ylimääräinen suola oliiveista?

Poista suola suolassa säilötystä ruoasta, liota sitä tietyn ajan makeassa vedessä ja huuhtele sitten toistuvasti. Poista säilönnässä käytetty suola suolatuista tai marinoiduista elintarvikkeista. Tämä tehdään upottamalla ruoka kylmään veteen…

Kuinka poistaa suola ruoasta?

Laita astia kattilaan ja lisää vettä, kunnes suola irtoaa. Valuta sitten vesi pois. Varmasti näin vihannekset jäävät vähemmän rapeiksi ja liha vähemmän mureaksi, mutta näin voit syödä annoksen juomatta lasillista vettä jokaisella suupalalla.

Miltä silli maistuu?

Silli on sininen kala, joka sisältää runsaasti omega 3 -makua.

Mitä sinisiä kaloja kannattaa syödä?

Ne kuuluvat sinisten kalojen luokkaan:

 • Nokkakala (Belone belone)
 • Sardinella aurita (Sardinella aurita)
 • Liisa tai sardelli (Engraulis encrasicolus)
 • Silli (Clupea harengus)
 • Cheppia tai tukkupuu tai kanto (Alosa fallax)
 • Makkara (Scomberesox saurus)
 • Tuulenkala (Gymnammodytes cicerelus)
 • Lanzard (Scomber colias)

Paljonko sininen kala maksaa?

Niille on yhteistä ennen kaikkea selän sininen väri vaihteluineen voimakkaasta sinisestä siniharmaaseen, sinivihreään ja vatsan hopeanväriseen. Ne ovat kaikki halpoja kaloja, joiden kilohinta on harvoin yli 10 euroa ja keskimäärin noin 7 euroa.

Missä silli asuu?

Se elää suurissa parvioissa, jotka asuttavat vain Pohjois-Atlantin rannikkoalueita (Islanti, Grönlanti, Pohjois-Amerikka, Pohjois-Eurooppa [soprattutto Olanda e Norvegia] jne); kummallista kyllä, silliä kalastaessa ei ole harvinaista törmätä suureen ”syvyyteen” (1500 metriä syvä) nimeltään …

Mistä silliä löytyy?

Silli elää Pohjois-Atlantin vesillä Kanadan ja Norjan välissä sekä Pohjanmerellä. Pyynti tapahtuu pelagisella hinaustekniikalla, trooliverkoilla ja rengasuotilla. Silli on kestävä kala, koska sen kanta on suuri ja sillä on MSC-sertifioitu.

Mikä kala on sininen kala?

Sinisiä kaloja ovat tonnikala, miekkakala, sardiini, sardellit, turska, huotrakala, makrilli, silli, meripihka, valkosyötti, palimita, sardellit, nokkakala, sardiini ja delfiinikalat.

Kuinka poistaa suola astioista?

Liikaa suolaa lautasella: mitä tehdä?

 1. Lisää hieman vettä. Joskus keittiön pienten tragedioiden korjaaminen kestää hyvin vähän. …
 2. Käytä perunaa. …
 3. Lisää sokeri. …
 4. Käytä leipäkuoret. …
 5. Sekoita sitruunamehun ja hedelmien kanssa. …
 6. Säädä pienellä kermalla.

Mitä tehdä, jos turska on suolaista?

Kasta turska maitoon

Turska voidaan upottaa veden lisäksi myös toiseen ainesosaan: maitoon. Kun ostat suolatun turskan, sinun on huuhdeltava se juoksevan veden alla ja upotettava se kulhoon, joka on täynnä maitoa. Maito pystyy poistamaan jälkiä suolasta.

Kuinka tehdä minestrone vähemmän suolaiseksi?

Kun kypsennät vihanneksia tai minestronea, käytä aina hieman suolaa ja lisää loppua kohden. Jos toisaalta olet liioitellut ja minestrone on liian suolaista, sinun on vain lisättävä kiehuvaa vettä ja keitä vielä parikymmentä minuuttia.

Kuinka säilyttää markkinoilta ostettuja oliiveja?

Oliivit tulee säilyttää ilmatiiviissä astiassa, mieluiten lasissa, jääkaapissa. Jos he myivät ne sinulle säilöntäainenesteen kanssa, älä heitä sitä pois, se auttaa sinua säilyttämään ne pidempään (noin 3 kuukautta).

Kuinka poistaa suola suolatusta lihasta?

LIOTUS VEDESSÄ

Ostit kinkkua supermarketista, pussin pekonia tai sianlihaa, aineksia, jotka ovat jo erittäin suolaisia. Upota porsaanliha veteen ja anna levätä pari tuntia. Ylimääräinen suola liukenee vähitellen.

Kuinka säilyttää puusta poimittuja oliiveja?

Tätä varten sinun on tehtävä pienet viillot jokaiseen oliiviin. Laita ne sitten säiliöön, jossa on makeaa vettä, ja poista kaikki mustelmat hedelmät. Peitä ne kannella ja jätä ne viileään, kuivaan paikkaan. Sinun on vaihdettava vesi pari kertaa päivässä noin 3 viikon ajan.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.