jalkavaimo, komp. con- ja kuutioimisen teema «pysy sängyssä»]. – Nainen, joka elää vapaassa liitossa miehen kanssa (sana, joka ilmaisee itselleen moraalista tuomitsemista, on edelleen käytössä vain terminä jur., Liter. Tai vitsi., Kun käytössä se on nyt korvattu rakastajalla, avopuolisolla ja useammin kumppanina).

Mitä termi jalkavaimo tarkoittaa?

jalkavaimo]. – Miehen tila, joka asuu naimisissa naisen kanssa olematta naimisissa tämän kanssa (ja vastavuoroisesti miehen kanssa asuvan naisen tila).

Mitä sivuvaimot tekivät?

Mitä sivuvaimo tarkoittaa

Joskus heidät palkattiin piikaiksi, joiden erityistehtävänä oli pitää seksuaalista suhdetta vuokranantajan kanssa, aivan kuin se olisi osa heidän työtään.

Mitä kirkollinen jalkavaimo tarkoittaa?

Kirkolla oli kaksi pahaa: simonia eli kirkollisten virkojen hankkiminen ja sivuvaimo, eli kirkollisen selibaatin rikkominen.

Mikä on termi simonia alkuperä?

Termi tulee samarialaisen Simon Maguksen nimestä, joka Apostolien Tekojen 8, 18-24 mukaan yritti ostaa apostoleilta Pietarilta ja Johannekselta voiman antaa Pyhän Hengen lahjoja päällepanemisen kautta. käsistä.

Etsi 45 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitä ovat simoni ja nikolaismi?

Nikolaismi Niin kutsuttujen nikolaitaanien taipumus vastustaa kirkollista selibaattia. Syytös n. Paavit osoittivat sen itäiselle kirkolle, koska se salli pappien avioliiton, mukaan lukien piispan arvon saaneiden. Termiä on käytetty viidennestä neuvoston kokouksesta (699).

Mikä on sulttaanin sivuvaimon nimi?

Odaliski oli neitsyt orja, josta voi myöhemmin tulla jalkavaimo tai vaimo Ottomaanien valtakunnan eläintarhoissa. Suurin osa heistä kuului Turkin sulttaanien haaremiin.

Kuka on sivuvaimossa?

Sivuvaimo tarkoittaa kahden kumppanin – homo- tai heteroseksuaalisen parin – yhteiselämää, jotka eivät ole yhdistyneet avioliittoon. Yhdessä asuvat ihmiset eivät saa samaa sosiaalista ja oikeudellista suojaa kuin aviopari tai rekisteröity parisuhde. Voit kuitenkin suojautua sivuvaimosopimuksella.

Mitä tarkoittaa Cubare

Etymologia latinalaisesta Cubaresta ’valehtelu, nukkuminen, seksuaalinen kanssakäyminen’; tilavuusmittana kuution geometrisen muodon nimestä kreikan sanasta kùbos ’pähkinä’.

Kuinka laskea sylinterin kuutio?

Sylinteri on yksinkertainen geometrinen muoto, joka koostuu kahdesta samankokoisesta yhdensuuntaisesta pyöreästä alustasta. Jos haluat tietää kuinka äänenvoimakkuus lasketaan, olet oikeassa paikassa; sinun tarvitsee vain tietää sen korkeus (h) ja toisen kahdesta kannasta (r) säde. Käytettävä kaava on seuraava: V = hπr2.

Kuinka suojella kumppaniasi?

Aviopuolisot eivät itse asiassa ole toistensa perillisiä. Siksi ainoa tapa suojella avopuolisoa ja siten tunnustaa osa omaisuudesta on nimetä hänet testamentissa ja julistaa hänet perilliseksi tai antaa hänelle tiettyä omaisuutta testamentiksi.

Kuinka suojella itseäsi, jos et ole naimisissa?

Kuinka suojella itseäsi, jos et ole naimisissa?

  1. vierailu kumppanin luona vankilassa;
  2. sairaalahoidossa olevan avopuolison avustaminen ja mahdollisuus saada tietoa hänen terveydentilastaan;
  3. ottaa vuokrasopimuksen haltuunsa omistajakumppanin kuoleman sattuessa;

Mitä eroa on avioliiton ja avoliiton välillä?

Itse asiassa laissa 219/2012 ja asetuksessa 154/2013 avoliitossa olevien lasten asema on rinnastettu avioliitossa syntyneisiin. Joten tähän mennessä ainoat erot avioliiton ja avoliiton välillä koskevat yksinomaan kahden kumppanin välisiä suhteita, kun taas lasten kannalta mikään ei muutu.

Kenellä on haaremi?

Haaremi on naisille ja lapsille tarkoitetun islamilaisen kodin paikka, joka on tyypillinen keskiajalle ja nykymaailmalle. Arabiaksi haaremi tarkoittaa loukkaamatonta, kiellettyä paikkaa. Naiset eivät voi poistua haaremista ilman perheen miestä. Ennen oli kahdenlaisia ​​haaremia: kotimainen ja keisarillinen.

Missä sulttaanit sijaitsevat?

Egyptin, Marokon jne.), katsotaan vielä nykyäänkin joidenkin Arabian niemimaan (῾Omānin sulttaanin) pienvaltioiden, Sudanin, Indonesian, Komorien ja Sansibarin saarten päämiehiksi.

Miten kirjoitetaan odalisque?

odalisque sf [dal fr. odalisque, e questo dal turco oḍaliq, in grafia mod. odalik «cameriera», der. di oḍa «camera»].

Mitä nikolaitalaiset tekivät?

Nikolaitalainen oppi ei tunnustanut Kristuksen jumaluutta, ja siksi julkisten käytäntöjen puuttuminen johti uskon sisäistämiseen. Irenaeus, Tertullianus ja Augustinus pitivät hänestä moraalittomia ja puhtaasti gnostisia taipumuksia ja syyttivät häntä epäjumalanpalveluksesta ja libertinismista.

Mitä harhaoppi tarkoittaa historiassa?

harhaoppi Termi (kreikan sanasta airesis, jonka alkuperäinen merkitys oli ”otettu, valinta, valinta, taipumus, ehdotus”) tarkoittaa joidenkin kirkon opettamien dogmien tai uskon totuuksien kieltämistä.

Mikä on selibaatin velvollisuus?

Kirkollinen selibaatti on käytäntö, jossa kristillinen kirkko varaa tietyt pyhät määräykset naimattomille miehille. Itä-ortodoksisissa ja Bysantin kirkoissa tämä kurinalaisuus koskee piispoja.

Milloin ei ole kätevää mennä naimisiin?

Onko avioliitto sosiaalituen arvoinen? … Näin ollen voi käydä niin, että asianomainen, jonka tulot ovat nolla, menettää oikeutensa sosiaaliavustukseen, koska puolison tulot ovat yli 11 908 euroa vuodessa. Näissä tapauksissa avioliitto ei siis ole kätevää.

Mitä de facto avoliitolla tarkoitetaan?

Laki puhuu tosiasiallisesta avoliitosta, kun kahta täysi-ikäistä sekä samaa sukupuolta että eri sukupuolta olevaa henkilöä yhdistää muut vakaat tunnesiteet kuin sukulaisuus tai avioliitto.

Mikä oikeus kumppanilla on?

Ensinnäkin tosiasiallisella avopuolisolla on vankilassa ollessaan mahdollisuus vierailla kumppaninsa luona, samoin kuin puolisolla rangaistuslaitoksen määräämissä tapauksissa. Hänellä on myös oikeus vierailla, avustaa ja päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin toisen sairauden tai sairaalahoidon sattuessa.

Mitä tapahtuu lapsille, jos heidän vanhempansa eivät ole naimisissa?

Edes vanhempien ja lasten perinnölliset suhteet eivät muutu erossa olevan parin tai avioparin tapauksessa: itse asiassa lapset jäävät aina laillisiksi perillisiksi ja heillä on joka tapauksessa oikeus vähimmäisosaan kuolleen vanhemman omaisuudesta. … Lyhyesti sanottuna kaikki lapset ovat samanlaisia, sekä avioliitossa että avioliiton ulkopuolella syntyneet.

Kuinka suojella lapsia tosiasiallisissa pariskunnissa?

Käytännössä parit käyttäytyvät eri tavalla. Vanhempien on ilmoitettava lapsensa syntymästä kirjaamoon. Tällaisissa olosuhteissa isän on annettava nimenomainen tunnustamisilmoitus, jossa hän myöntää alaikäisen olevan hänen poikansa.

Kuinka todistaa rinnakkaiselo ilman asumista?

Kuinka todistaa tosiasiallinen pariskunta, joka ei ole rekisteröity kuntaan?

  1. asuintodistus;
  2. todistus perheasemasta;
  3. lasten syntymätodistus;
  4. yhteiset sopimukset (asuntolaina, vakuutus jne.);
  5. todistajien lausunnot.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.