Kun virta palaa normaalitilaan, nollattava sulake jäähtyy ja sen resistanssi palautuu erittäin pieneen alkuperäiseen arvoonsa. Sulake on ”resetoitu” ja antaa virran virrata takaisin piiriin.

Miten sulake valmistetaan?

Ne koostuvat yleisesti lieriömäisestä lasista tai keraamisesta rungosta, jonka sisällä on metallilanka (kutsutaan elementiksi), joka yhdistää kaksi kosketinta. Lanka on mitoitettu siten, että se sulaa (joule-ilmiön tuottaman lämmön vuoksi) sen läpi kulkevan virran kasvaessa.

Miten sulake sopii piiriin?

Sulakkeet asetetaan piiriin asettamalla ne erityiseen pistorasiaan (sulakepidikkeeseen), jotta ne voidaan vaihtaa yksinkertaisesti irrottamalla ne ilman juottamisen tarvetta.

Mikä on lämpösulake?

Lämpösulakkeet, joita kutsutaan myös lämpökatkaisijoiksi, ovat turvalaite, jota käytetään sähköpiireissä suojaamaan kodinkoneiden ylikuumenemiselta.

Mikä on sulakkeen suojauskriteeri?

CEI 32-12 -standardin mukaan selektiivisyys gG-tyyppisten sulakkeiden välillä on taattu, kun kahden sarjaan kytketyn sulakkeen nimellisvirtojen suhde on 1,6.

Etsi 34 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mihin kojeiston mukana toimitettuja sulakkeita käytetään?

Vaikka sulakkeet eivät varsinaisesti ole laitteita, ne suorittavat osan katkaisijoiden toiminnoista, eli ne pystyvät katkaisemaan ylikuormituksen ja oikosulkuvirtoja.

Miten sulake lasketaan?

Otetaan käytännön esimerkki: jos sulake asennetaan kahvinkeittimeen, jonka maksimiteho on 850 W: A = W / V = ​​850/220 = 3,86. Siksi on valittava 4 ampeerin sulake.

Miten lämpösulake mitataan?

Kosketa lämpösulakkeen päitä ohmimittarin antureilla ja lue näytöstä, onko lämpösulake viallinen. Jos neula muuttuu O:ksi, sulake on toimiva eikä sitä tarvitse vaihtaa. Jos neula ei liiku, vaihda palanut osa.

Kuinka lämpösulake asennetaan?

Pidä vaihtolämpösulaketta laitteessa niin, että lämpösulakkeen ruuvinreikä on kohdakkain yksikössä olevan ruuvinreiän kanssa. Aseta pieni ruuvi, jonka varasit vaiheessa 4, ja kiristä se ruuvimeisselillä kiinnittääksesi vaihtolämpösulakkeen laitteeseen.

Milloin lämpö laukeaa?

Lämpökytkin on sähkölaite, joka pystyy katkaisemaan sähköpiirin ylikuormitusylivirran sattuessa, mutta sen mukana on oltava oikosulkusuojaus.

Missä autoradion sulake sijaitsee?

Se sijaitsee usein lähellä jalkoja kuljettajan puolella tai lähellä hansikaslokeroa matkustajan puolella. Jos et löydä sulakerasiaa, katso autosi käsikirjasta, missä se on.

Mitä sulakkeen eri värit tarkoittavat?

Eri värit osoittavat myös erilaisen vastuskynnyksen, voidaan sanoa, että tietty väri vastaa tiettyä kynnysarvoa, kuten näemme alla olevissa esimerkeissä: Kun lähdemme vaihtamaan sulake, varmista, että vaihdat sen identtiseen, siksi sama väri ja sama arvo, suosittelen!

Mikä on torven sulake?

Jos äänitorvi ei yhtäkkiä enää toimi, on ensin tarkistettava sulakkeen eheys: sulakekotelo sijaitsee kojelaudan alla, kuljettajan puolella ja viitesulake on numero 31/30A; jos sulake on ehjä, on tarkistettava ohjauspyörän sisällä oleva kosketin, joka …

Mistä tietää onko sulake palanut?

Testaaksesi sulakkeen, aseta yleismittari ohmiin (Ω). Tällä tavalla laite mittaa vastuksen. Vedä sulake irti ja kytke plus- ja miinusnavat sulakkeen molempiin päihin. Jos näytössä ei näy lukemaa, sulake on palanut.

Mitä sulakkeet ovat ja mitä tarkoittaa itsepalautuva sulake?

Itsepalautuvat sulakkeet

Nämä ovat sulakkeita, jotka katkaisevat piirin, kun virta ylittyy, mutta jotka nollataan, jolloin virta pääsee kulkemaan uudelleen, kun toimenpiteen aiheuttanutta syytä ei enää ole.

Mistä tietää, jos keraaminen sulake on palanut?

Käytä volttimittarin koettimia sulakkeen metallisten päiden testaamiseen. Volttimittari näyttää sulakkeen resistanssin. Sen pitäisi antaa lukema nolla tai niin. Palaneissa sulakkeissa lukemat ovat paljon korkeammat tai äärettömät.

Missä kattilan sulake sijaitsee?

Useimmiten sulakkeet sijaitsevat laitteen takaosassa, eli lähellä tai juotettuna elektroniikkapiiriin. Avaa sitten laitteen levyn ruuvit nähdäksesi sulakkeet. Sulakkeissa on muoviosa ja kaksi johtoa.

Missä kodin ilmastointilaitteen sulake sijaitsee?

Joskus niitä löytyy ilmastointilaitteen käyttöpaneelista. Sen pitäisi olla melko helppo löytää.

Miten lämpösulake toimii?

Lämpösulakemekanismi koostuu pienestä sulaketyynystä, joka lukitsee jousen. Kun tyyny sulaa, jousi vapautuu erottaen koskettimet ja katkaisee piirin.

Kuinka mitata sulake testerillä?

Aseta yleismittarin johdot sulakkeen molemmille puolille. Jos jännitearvo on erittäin alhainen tai nolla, sulake on hyvä. Jos toisaalta havaitaan jännite-ero (yleensä maksimisyöttöjännite), sulake on viallinen.

Miten mittaat jatkuvuuden testaajan kanssa?

Jatkuvuusanalyysi suoritetaan kiertämällä pientä sähkövirtaa yleismittarilla kahden analysoitavan pisteen välillä, jos piiriin kytketään jännite, jatkuvuuslukema voi olla väärä. Tarkista, toimiiko yleismittari ”jatkuvuuden tarkistus” -tilassa oikein.

Kuinka käytät sähkövirtamittaria?

Asetamme mustan mittapään COM-liitäntään ja punaisen mAVΩ:iin. Asetamme yleismittarin arvoon ”2V” DC (tasavirta) -alueella. Lähes kaikki kannettava elektroniikka käyttävät tasavirtaa, ei vaihtovirtaa. Liitä nyt musta anturi akun maahan tai ’-’ ja punainen anturi virtalähteeseen tai ’+’.

Mitä tapahtuu, jos laitat isomman sulakkeen?

Älä koskaan osta sulaketta, jonka ampeerimäärä on liian suuri, sisäinen hehkulanka ei välttämättä katkea sähköenergian ylikuormituksen aikana, mutta sen seurauksena muiden elektroniikkapiirin tärkeiden osien vauriot voivat olla todella ”tuhoisia” ja korjaamattomia.

Kuinka valita vahvistimen sulake?

sinun on laskettava se virtajohdon perusteella. esimerkiksi: jos kaapelisi on 2awg (33mmq), sen suurin ampeerivirta 4 metrillä on keskimäärin 105 ampeeria, joten sulakkeen maksimiarvon on oltava 105 ampeeria.

Kuinka suojata muuntaja?

Oikosulkua kestävät muuntajat on suojattava oikosulkuja ja ylikuormituksia vastaan ​​valmistajan ohjeiden mukaisesti (EN 60204). Tätä tarkoitusta varten on käytettävä magnetotermisiä kytkimiä tai sulakkeita, jotka on asennettu suojaamaan muuntajan toisiokäämit.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.