Astioiden oikea tarjoilu (ja virheiden välttäminen) Muodollisemmissa pöytäpalveluissa ei tuoda enempää kuin kolme ruokaa kerrallaan, kaksi vasemmalla ja yksi oikealla. Astioista tulee pitää tukevasti kämmen ylöspäin ja kyynärvarsi yhdensuuntaisesti lattian kanssa, jotta ne ovat vakaampia.

Kuinka ottaa 3 tarjoilijalautasta?

Kolmen lautasen kantamiseksi, kun olet ottanut kaksi lautasta sivulle, sinun on ensin käännettävä rannetta sisäänpäin (oikealle) jättäen käsivarsi lähelle vartaloa ja venyttämällä sitä hieman; kolmas levy asetetaan samansuuntaisesti ensimmäisen kanssa.

Miten siivoat tarjoilijan pöydän?

Se koostuu asiakkaan käyttämän ja tarpeettoman materiaalin tyhjentämisestä. Se suoritetaan vasta, kun asiakas on syönyt, oikealta puolelta lukuun ottamatta vasemmalla olevaa leipää ja salaattilautasta palvelun prioriteetteja kunnioittaen.

Miten tuot astiat ravintolaan?

Astioiden tarjoilu

Levyt jatketaan ja poistetaan oikealta. Tyylikkäimmissä palveluissa tuodaan enintään kolme ruokaa; kaksi vasemmalla ja yksi oikealla. Levyjä kuljetettaessa ja luovutettaessa tulee olla varovainen, etteivät ne korosta lautasta kantavan tai pitelevän käden peukaloita.

Kuinka tuoda pizzalautaset?

Pizzaruokien tuominen: Astiat, kun saat hyvää, tuo 4 vasemmalle ja 1 oikealle. Palvelu ei koskaan riipu siitä, kuinka monta astiaa tuot. Parempi tuoda kolme lautasta kuin kuusi ja sitten aiheutat tuhoa.

Etsi 19 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka kantaa laseja kädessä?

Lokero on kämmenen jatke; kun kuljetat laseja tai muita esineitä, sitä on pidettävä vasemmalla kädellä; on suositeltavaa pitää se hieman oikealle käännettynä, pitää se lähempänä vartaloa (ei kiinnitettynä), jotta se pysyy vakaampana ja ponnistelee vähemmän (1).

Kuinka viedä astiat pöytään?

Kuinka tuoda astiat pöytään

 1. oikea käsi on tottunut työskentelemään, vasen käsi kantamaan;
 2. tarjoiluastioita on pidettävä molemmin käsin ja asetettava guéridonille; levyjen tasapaino riippuu peukalolla kohdistamasta paineesta.

Kuinka yhdistää useita ruokia?

Kuinka tarjoilla ruokia oikein (ja välttää virheitä)

Muodollisemmissa pöytäpalveluissa ei tuoda enempää kuin kolme lautasta kerrallaan, kaksi vasemmalla ja yksi oikealla. Astioista tulee pitää tukevasti kämmen ylöspäin ja kyynärvarsi yhdensuuntaisesti lattian kanssa, jotta ne ovat vakaampia.

Miten se tarjoillaan ruokasalissa?

Tarjoilija esiteltyään annoksen ruokailijoille jakaa sen asiakkaan edessä vaunuun (guéridon). Lämpimien ruokien valmistuksen jälkeen tarjoilija palvelee ne asiakkaan oikealta puolelta. Asiakkaan toisen kerran palvelemiseksi lautanen vaihdetaan, jolloin samat ruokailuvälineet jäävät jäljelle.

Kuinka olla kokematon tarjoilija?

Tarjoile astiat pöytiin (ja tyhjennä).

Näissä tapauksissa kokemattomaksi tarjoilijaksi riittää, että pidät mielessä taulukoiden asettelun ja lukumäärän, jotta tilaukset eivät sekoita.

Milloin se pääsee eroon vasemmalta?

Kumpi puoli: oikealta. Jos joudut kuitenkin poistamaan kannen vasemmalle puolelle sijoitetut esineet (esim. leipälautanen, käyttämättömät haarukat, sormenkuppi jne.), poista aina oikealla kädellä, mutta asiakkaan vasemmalta puolelta.

Mitä tarjoilijan pitäisi tehdä?

Tarjoilijan taidot

 1. Asiantuntemus en place ja pöytäpalvelusta.
 2. Ruoka- ja viinialan osaaminen.
 3. Asiakaspalveluasenne.
 4. Kykyä työskennellä ryhmässä.
 5. Kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidot.
 6. Ystävällisyys ja koulutus.
 7. Kestää väsymystä ja stressiä.
 8. Dynamiikkaa ja nopeutta

Mitä huoneprikaati tarkoittaa?

Ruokasaliprikaati on ravintolan henkilökunta, joka on määrätty palvelemaan ruokasalissa. Se erottuu keittiöprikaatiksi kutsutusta ruuanvalmistushenkilöstöstä.

Kuinka monta astiaa tarjoilija voi tuoda?

Se on .

Mitä käytät vasemmalta?

Vasemmalta yksittäiset ruoat tuodaan pöytään tai tarjoiluastiat vieraille.

Vati ja palvelu: mitä vasemmalla

 1. Haarukka ja lautasliina, taitettu kahtia muodostamaan suorakulmion tai kolmion.
 2. Leipälautanen.
 3. Sormikulho käytettäväksi kalaruokien jälkeen.

Miten palvelet pöydissä?

Katsotaan kuinka se toimii. Keittiöstä ruoat valmistetaan suurilla tarjottimilla (tai uunivuokilla) ja tuodaan sitten ruokasalin guéridoniin asiakkaiden pöydän viereen. Myöhemmin chef de rang järjestää tyylikkäästi ruuat lautasille klipsien avulla ja kommissi palvelee asiakkaita heidän oikealla puolellaan.

Mitkä ovat ravintolan palvelukalusteet?

Hallin kalusteet

 • Panadora tai konsoli.
 • huoltopöytä.
 • guéridon.
 • kärry.
 • vaunut tietyillä toiminnoilla.
 • näyttöikkuna.
 • hankausastia tai réchaud kynttilällä tai sähköllä.
 • ruoanlämmitin tai jäähdytin alkoholilla tai kaasulla.

Kuka ottaa tilaukset huoneessa?

Maître: on suvereeni luonne ravintolan työssä; hän perustaa ja ohjaa kaikkea palvelua, ottaa vastaan ​​tilauksia, ylläpitää suhteita asiakkaisiin, ottaa vastaan ​​ja saattaa heidät pöytiin.

Mitä tarjoilijan ei pitäisi tehdä?

Katsotaanpa, mitä ne ovat ja kuinka monta olemme unohtaneet.

 1. Tuo matkapuhelimesi huoneeseen.
 2. Ohita taulukko, koska se ei ole määritetyssä sektorissa.
 3. Pyydä tilausvahvistus sata kertaa.
 4. Ei osata selittää ruokia.

 5. Älä ota tyhjiä lasejasi pois.

 6. Kuljeta tilauksia irtotavarana.

Kuka palvelee ensimmäisenä pöytään?

Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että pöydässä, jossa ei ole juhlia, papiston edustajia palvellaan aina ensin naiset vanhemmasta alkaen, sitten jatketaan herrojen palvelemista myös tässä tapauksessa vanhemmasta alkaen. yksi. Järjestäjiä palvellaan aina viimeisenä.

Miten saat lasit mukaan?

Lasit on sijoitettu kattauksen yläosaan ja oikealle puolelle. Pidä viitteenä veitsen kärjen ympärillä, laskevassa järjestyksessä, skaalataksesi oikealle. Se alkaa vedestä yksi, suurin, sitten lasi punaviiniä ja laskee, kunnes saavutat valkoviinilasin.

Kuinka tuoda tarjotin lasien kanssa?

Pidä tarjotin vieraan takana, jotta voit käsitellä lasit melko tyylikkäällä ja hienostuneella tavalla. Ole varovainen ohittaessasi, varsinkin laseja venyttäessäsi, älä nojaa liian pitkälle, jotta et putoa lokeroon.

Ketkä ovat huoneprikaatin päähenkilöt?

Huoneprikaati

 • Ensimmäinen päätarjoilija tai ravintolapäällikkö (Primo Maître d’hotel) …
 • Päätarjoilija (Second Maître d’hotel) …
 • Juhlien johtaja. …
 • Osastonjohtajan tarjoilija (Terzo Maître d’hotel) …
 • Maître de soitti. …
 • Sommelier tai viinihovimestari. …
 • Kokki soitti. …
 • Kokin palkkaerä.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.