Verbin pelata konjugaatio

 1. Tässä minä olen. Minä pelaan. pelaat. …
 2. Perfekti. Olen soittanut. sinä pelasit. …
 3. Epätäydellinen. Minä pelasin. sinä pelasit. …
 4. Pluskvamperfekti. Olin pelannut. olit pelannut. …
 5. Entinen kaukosäädin. Minä pelasin. …
 6. Mennyt aikamuoto. Minä pelasin. …
 7. Yksinkertainen tulevaisuus. Minä pelaan …
 8. Tulevaisuus täydellinen. olen pelannut.

Miten analysoit näytelmiä?

Suuntaa antava

 1. Suuntaa antava.
 2. Tässä minä olen. Minä pelaan. pelaat. hän pelaa. …
 3. Olen soittanut. sinä pelasit. hän pelasi. …
 4. Minä pelasin. sinä pelasit. hän pelasi. …
 5. Olin pelannut. olit pelannut. hän oli pelannut. …
 6. Minä pelasin. sinä pelasit. hän pelasi …
 7. Minä pelasin. olit pelannut. hän oli pelannut. …
 8. minä pelaan sinä pelaat. hän tulee pelaamaan

Mitä kielioppianalyysissä pelaa?

LEIKKIKIELINEN LUOKKA

Pelaaminen on verbi. Verbi on lauseen osa, joka on konjugoitu ja osoittaa toimintaa ja tilaa.

Mitä adverbit ovat?

Adverbi on muuttumaton osa puhetta, jonka tehtävänä on määrittää verbin (nukkuu hyvin), adjektiivin (erittäin hyvä) tai muun adverbin (liian ankarasti) merkitys.

Mikä on toistaa-verbin apusana?

1. konjugaation transitiivinen ja intransitiivinen verbi (apu olla).

Etsi 16 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mikä on nykyinen subjunktiivi?

Nykyinen subjunktiivi on italian kielen sanamuoto, jota käytetään yleisesti toissijaisessa lauseessa osoittamaan ajatusta toimia (haluan sinun kertovan minulle totuuden) tai tulevaisuuden tapahtuman mentaalista projektiota (toivon, että olet parempi huomenna ) tai jopa kuvitellun tapahtuman mahdollisuus (mielestäni …

Mitä ovat yhdistelmäaikamuodot?

Indikatiivinen on tila, joka on jaettu useisiin aikamuotoihin: neljä on yksinkertaista (nykyisyys, epätäydellinen, kaukainen menneisyys ja yksinkertainen tulevaisuus), kun taas muut neljä ovat yhdistelmämuotoja (täydellinen nykyhetki, täydellinen täydellinen, etäinen tulevaisuus, edellinen tulevaisuus).

Mitä ovat transitiiviset ja intransitiiviset verbit?

transitiiviset ovat kaikki verbit, jotka tukevat tai voivat tukea objektikomplementtia. Niiden ilmaisema toiminta siirtyy suoraan sen suorittavalta subjektilta objektille, joka vastaanottaa sen ilman prepositioiden apua; intransitiiviset ovat kaikki verbit, jotka eivät voi sisältää objektikomplementtia.

Kuinka passiiviset verbit muodostetaan?

Passiivi muodostetaan yksinkertaisesti verbin olla muodoilla (kaikilla tavoilla ja aikamuodoissa) + mennyttä partisiippia, joka on yleisesti ja määrällisesti samaa mieltä kohteen kanssa: Silvia valmistaa jälkiruoan, kun taas pastan keittää Giuliano .

Mistä tunnistat adverbit?

Ymmärtääksemme eron, olipa kyseessä adverbi tai adjektiivi, meidän on analysoitava lauseen konteksti.

 1. Se on adverbi, jos se viittaa verbiin tai on muuttumaton.
 2. Se on adjektiivi, jos se on samaa sukupuolta ja lukumäärää substantiivin kanssa.

Mitkä ovat esimerkkejä adverbeista?

Vähän, paljon, paljon, enemmän, vähemmän, paljon, juuri tarpeeksi, liikaa, paljon, melkein, enimmäkseen, pikemminkin kuinka paljon jne… Vahvistuksen tai varmuuden adverbit: Kyllä, aivan, varmasti, todella, varma , itse asiassa, täsmälleen, ollenkaan jne .. Kielteiset adverbit: ei, ei, ei, ei edes, ei edes, ei edes jne..

Kuinka tunnistat adverbin adjektiivista?

Suurin ero adverbien ja adjektiivien välillä on, että vaikka jälkimmäiset ovat aina samaa sukupuolta ja lukumäärää substantiivin kanssa, johon ne viittaavat, adverbit ovat hylkäämättömiä. Toinen ero, tällä kertaa prepositioiden kanssa, on se, että vaikka prepositiot lisäävät täydennyksen, adverbit eivät.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.