Jos haluat ottaa yhteyttä Iliadin asiakaspalveluun puhelimitse, sinun tulee soittaa numeroon 177. Vaihde on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00-22.00, kun taas lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä operaattorit ovat tavoitettavissa klo 9.00. klo 20:00 asti.

Kuinka voin puhua operaattorin kanssa?

Puhelimella: soita numeroon 190 ja odota äänioppaan ohjeita. Tavallisesti näppäimien näppäinjärjestys on 1 (apua varten matkapuhelimessa), 4 (operaattorin tukemiseksi), 2 (tarjouksille osaamislinjalla) ja 2 (puhuaksesi operaattorin kanssa);

Kuinka nähdä luottoa Iliadissa?

Kuinka tietää jäljellä oleva Iliad-luotto

Toinen käytännöllinen tapa tietää käytettävissä oleva luotto reaaliajassa on lähettää tyhjä viesti numeroon 400. Myös tässä tapauksessa saat välittömästi tekstiviestin, jossa on kaikki tiedot jäljellä olevasta luotosta ja kulutuksesta.

Miksi Iliad ei toimi?

Jos tietoverkko ei toimi Iliadin kanssa, voit soittaa asiakaspalveluun soittamalla omaan numeroosi 177, jonka palvelu on käytettävissä joka arkipäivä maanantaista perjantaihin klo 9-22, lauantaisin ja sunnuntaisin (mukaan lukien pyhäpäivät, vaikka ne putoaisi viikon aikana) palvelu on aktiivinen …

Kuinka ratkaista Ilias-ongelma?

Lähetä kirjattu kirje palautuskuitilla osoitteeseen Iliad Italia SpA – CP 14106, 20146 Milano. Lähetä varmennettu sähköposti osoitteeseen iliaditaliaspa@legalmail.it. Soita numeroon 177 ja selitä tilanne operaattorille (selitän kuinka se tehdään tässä oppaassa). Lähetä faksi numeroon 02.30377960.

Etsi 44 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitä Iliad-verkolle tapahtuu?

Downdetectorin antamien viitteiden mukaan Iliadin alamäki vaikuttaa sekä mobiilinavigointiin että puheluihin. Toisaalta osa ranskalaisen operaattorin asiakkaista on täysin offline-tilassa. … Iliad kertoo meille, että ongelma on ratkaistu ja kaikki on palautumassa normaaliksi.

Mistä tiedän, kuinka paljon luottoa minulla on?

Kuinka tietää jäljellä oleva luotto.

Saadakseni selville jäljellä oleva luotto. matkapuhelimeen sinun on soitettava numeroon 4.21.21 ja odotettava hetki, että tallennettu ääni vastaa. SIM-kortille jääneiden rahojen lisäksi voit tietää myös tariffisuunnitelmasi jäännösrajat.

Kuinka päästä Iliadin henkilökohtaiselle alueelle?

Muista, että asiakasalueelle pääsee sekä matkapuhelimilla että PC:llä tai tabletilla osoitteessa Iliad.it/account. Jos olet Iliad-verkossa, syötä asiakastunnus ja salasana ensimmäistä kertaa, jotta voit tallentaa ja kirjautua sisään automaattisesti, kun olet tämän operaattorin matkapuhelinverkossa.

Kuinka aktivoida Iliad-kortti?

Kun Iliad SIM on hallussa, kuinka se aktivoidaan? Sinun on kirjauduttava sisään Iliad-verkkosivuston Personal Area -alueelle, sinun on kirjauduttava sisään tilillesi kirjoittamalla käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja sisäänkirjautumisen jälkeen sinun on valittava vasemman reunan valikkopalkista SIM-kortin aktivointi.

Kuinka puhua Vodafone-operaattorille ilman Tobia?

Ilmoitan heti, että numero, johon sinun on otettava yhteyttä tehdäksesi tämän, on 190. Numerointi on ilmainen kaikille Vodafone-numeroille ja se on aktiivinen 24/7, mutta teknisen avun henkilökunta on tavoitettavissa vain klo 8.00 alkaen klo 22.00.

Miten puhut Fastweb-operaattorin kanssa?

Vaihtoehtoisesti voit soittaa Fastweb-numeroon 192193 ja seurata tiettyä näppäilypolkua pyynnöstäsi. Jos toisaalta olet ulkomailla ja tarvitset apua, voit soittaa Fastweb-numeroon +393730004193 (ilmainen Fastweb-matkapuhelimista) ja aktiivinen joka päivä klo 8.00-24.00.

Kuinka kauan Iliad-kortin aktivoiminen kestää?

Heti kun saat aiemmin tilaamasi kortin (mikä tulee tapahtua 5-6 päivän kuluttua verkkopyynnöstä, jos olet vahvistanut henkilöllisyytesi videolla tai parin päivän kuluttua, jos olet pyytänyt henkilöllisyyttä kuriirin kautta), saat täytyy aktivoida Iliad SIM.

Miksi Iliad ei anna minun mennä henkilökohtaiselle alueelle?

Niille, joilla on edelleen ongelmia, ehdotus on testata toisella selaimella tai puhdistaa käytetyn selaimen välimuisti / eväste / historia. Saamme myös iliad Italialta vahvistuksen, että ongelma ratkesi iltapäivällä.

Kuinka päästä Iliadin henkilökohtaiselle alueelle ilman valtuustietoja?

Pääsy Personal Area -alueelle tapahtuu automaattisesti – jopa ilman valtuustietojasi – jos selaat iliad.it-sivustoa matkapuhelimella, joka on yhdistetty operaattorin tietoverkkoon (ei WiFi-yhteydessä).

Kuinka päästä henkilökohtaiselle alueelle?

1 Siirry kohtaan ”Asetukset” ja valitse:

  1. Biometriset tiedot ja suojaus> Henkilökohtainen alue (Laitteissa, joissa on Android 9 ja 10).
  2. Lukitusnäyttö ja suojaus> Henkilökohtainen alue (laitteissa, joissa on Android 8 ja 7).

Mikä numero minun on täytettävä saadakseni selville Vodafone-luottoni?

Vodafone-ladattavan SIM-kortin jäljellä olevan saldon tarkistamiseen on kolme vaihtoehtoa: voit tutustua henkilökohtaisen Tee-se-itse-alueen Kustannushallinta-osioon tai tarkastella minuuttien, tekstiviestien ja tietojen kulutusta My Vodafone -sovelluksessa tai soittaa. maksullinen numero 414.

Mistä tiedän mikä puhelinnumero minulla on?

Katsotaanpa kuinka löydät puhelinnumerosi Androidista. Sinun on siirryttävä kohtaan Asetukset, sitten Tietoja puhelimesta, kohtaan Tila ja lopuksi SIM-kortin tila. Rullaamalla näyttöä alaspäin saat vihdoin selville puhelinnumerosi, joka näkyy kohdassa Oma puhelinnumero.

Kuinka nähdä ilmainen Vodafone-jäännösluotto?

Voit selvittää ilmaisen Vodafone-luottosi seuraavasti:

  1. rekisteröitymällä ja kirjautumalla sisään Tee se itse.
  2. lataamalla My Vodafone -sovelluksen.
  3. soittamalla numeroon 414 (maksullinen palvelu tariffisuunnitelmasi mukaan)
  4. kysyy TOBilta, Vodafonen digitaaliselta avustajalta.

Miksi Iliad sanoo, että matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä?

Ilias. Iliadia varten loin artikkelista erityisen osion, jos matkapuhelinverkko ei ole saatavilla iliadissa, yksi tärkeimmistä syistä on itse sim-kortin aktivointi, jotta verkko saadaan käyttöön, itse asiassa ilman aktivointia virallisella verkkosivustolla, sim. ei toimi oikein.

Kun soitan Internetiin, Iliad ei mene?

Niiden, jotka eivät pysty soittamaan tai surffaamaan Internetissä Iliad SIM-kortilla, tulee ensin ottaa yhteyttä yrityksen tukipalveluun. Helpoin tapa on soittaa ilmaiseen numeroon 177 maanantaista perjantaihin klo 8-22, lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 9-20.

Mitä tehdä SIM Iliadin aktivoinnin jälkeen?

Siirrettävyys iliad.it-sivuston kautta

Vasta sen jälkeen, kun SIM-kortti on aktivoitu henkilökohtaisella alueellasi (ohjeet ovat SIM-kortin liitteenä olevassa kirjeessä), siirrettävyys aloitetaan.

Kuinka tehdä Iliad-videotunnistus?

Ensimmäisessä vaihtoehdossa asiakkaan tulee tallentaa video sanomalla ääneen: ”Olen Nimi Sukunimi ja valitsen Iliad” ja liittää mukaan henkilöllisyystodistus (henkilötodistus, passi tai ajokortti); Tällä tavalla asiakas saa sim-kortin postitse.

Kuinka paljon maksaa soittaminen numeroon 192 193?

Puhelu on ilmainen Fastweb-verkosta soittaville sekä lanka- että matkapuhelimesta. Palvelu toimii joka päivä klo 8-24. Samoihin aikoihin toimii myös ulkomailta soittavien puhelinnumero +39 3730004193.

Kuinka lähettää sähköpostia Fastwebiin?

Kuinka lähettää Fastweb-valitus

  1. Pec osoitteessa fastweb@pec.fastweb.it tai fwgestionedisattivazioni@pec.fastweb.it (sopimusten irtisanominen)
  2. Rekisteröity A/R osoitettu FASTWEB SpA:lle – Postilokero nro. 126 – 20092, Cinisello Balsamo (MI)
  3. Faksi numeroon 02 454011077.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.