Kuten mainitsimme, hedelmäkärpäsiä ja kärpäsiä houkuttelevat voimakkaat tuoksut ja makeat aineet, kuten omenaviinietikka, punaviini ja olut. Ota purkki tai kulho ja täytä se jollakin näistä aineista ja sulje se sitten kelmulla.

Mitä laittaa pulloon kärpästen houkuttelemiseksi?

Täytä pullon pohja 50g sokerilla, 60ml vettä ja pari tippaa sinistä elintarvikeväriä; sininen väri houkuttelee kärpäsiä, samoin kuin läpinäkyviä nesteitä ja useimpia värejä, kunhan keltainen ei ole ainoa, joka ajaa niitä pois.

Mitä tehdä pitääksesi kärpäset loitolla?

Tutustu tehokkaimpiin temppuihin ja luonnollisiin keinoihin pitää kärpäset loitolla

  1. Maseroitu etikalla ja mintulla.
  2. Eukalyptuksen eteerinen öljy.
  3. Pippuri.
  4. Sitruuna ja neilikka.
  5. Läpinäkyvä laukku.
  6. Basilika.
  7. Kotitekoinen hyönteismyrkky.
  8. Loukku kärpäsiä varten.

Kuinka löytää kärpäspesä talosta?

Kärpäsiä houkuttelee kostea orgaaninen materiaali, joka on niille tärkeä sekä ravinnon lähteenä että munimispaikkana. Varmista, etteivät nämä hyönteiset pääse käsiksi kodin ruokaan, roskikseen tai kompostiin.

Miksi talossa on niin paljon kärpäsiä?

Miksi satut löytämään kärpäsiä talosta? Kärpäsiä esiintyy yleisesti kaupunkien lähialueilla, jotka rajoittuvat maaseutualueisiin, joille orgaanista materiaalia usein hävitetään, toisinaan puutteellisesti, mikä aiheuttaa koteihin saapuvien kärpästen lisääntymisen.

Etsi 26 aiheeseen liittyvää kysymystä

Missä kärpäsen toukat pesivät?

Kärpäset munivat kaikkialla, missä toukat saavat ravintoa, ja erityisesti tämä kärpäslaji rakastaa hajoavaa ruokaa ja lihan kosteus on suosikkipaikka, koska toukat syövät lakkaamatta: jäämät, lemmikkijätteet, kuolleet eläimet, kaikki kuollut kudos palvelee . ..

Kuinka pitää kärpäset ja siniperhot loitolla?

10 luonnollista lääkettä, jotka pitävät kärpäset ja siniperhot poissa kotoa

  1. 1) Maceroitu etikan ja mintun kanssa. …
  2. 2) Eukalyptuksen eteerinen öljy. …
  3. 3) Pippuri. …
  4. 4) Sitruuna ja neilikka. …
  5. 5) Läpinäkyvä laukku. …
  6. 6) Basilika. …
  7. 7) Kotitekoinen hyönteismyrkky. …
  8. 8) Pysyvä kärpäsiä varten.

Miten puutarhassa ei ole kärpäsiä?

Luonnollista pyretrumipohjaista hyönteismyrkkyä voidaan käyttää pitämään puutarhakärpäset loitolla. Pyrethrum on itse asiassa kasvipohjainen hyönteismyrkky ja se on tehokas kärpäsiä, kääpiöitä ja hyttysiä vastaan. Sitä käytetään myös vihreiden hyönteisten ja korvakorujen poistamiseen.

Mitä tehdä pitääksesi hyttyset loitolla?

Käytä vain kahvinporoja tai laita kahvipavut seisovaan veteen tai alueelle, jossa on kasveja, jotka houkuttelevat hyttysiä. Puhumattakaan helpommasta tempusta: laita kahvinporot kuivumaan alumiinifolion päälle ja jatka sitten polttamalla ne ikään kuin ne olisivat suitsukejäämiä.

Mitä laittaa oliivikärpästen ansoihin?

Nähtävä ansa on yksinkertainen laite, joka houkuttelee ja vangitsee öljykärpäsen aikuisia.

Oliivikärpäsen ansan rakentamiseen tarvitsemme:

  1. 1,5-2 litran PET-pullo korkilla.
  2. 750cc vettä.
  3. 2 ruokalusikallista panimohiivaa.
  4. 1 tl ammoniumsulfaattia.

Mistä löytää perhopaperia?

Amazon.co.uk: kärpäspaperi.

Kuinka kauan kärpäs elää lasissa?

Itse asiassa aikuisen yksilön elinikä on lähes kolme viikkoa, jolloin kärpänen syö kasvien sokeripitoisia nesteitä tai eläinten verta.

Mitä hyttyset vihaavat?

On joitakin täysin luonnollisia tuoksuja, joista hyttyset eivät pidä, kuten laventeli, sitruuna, sitruunaruoho, minttu, geranium, sitruuna, teepuuöljy tai neemöljy. Muutama tippa riittää kasveissa tai ikkunoiden lähellä.

Mikä haju häiritsee hyttysiä?

Tehokkaimpia näitä hyönteisiä vastaan ​​ovat: laventelin, sitruunan, sitruunaruohon, geraniumin, mintun, eukalyptuksen eteerinen öljy teepuuöljyyn asti. Nämä tuoksut häiritsevät hyttysiä niin paljon, että ne tainnuttavat ja neutraloivat ne, eivätkä hämmennyksessään enää pysty hyökkäämään ihoasi.

Mitä laittaa iholle, jotta vältytään hyttysten puremasta?

Sitruuna ja etikka

Leikkaa vain muutama siivu sitruunasta ja ripottele ne etikalla. Kun neste on imeytynyt, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sijoittaa ne strategisiin paikkoihin, kuten ikkunalaudoille ja oviin. Sama tulos saadaan, jos korvaat nämä kaksi ainesosaa hienonnetulla sipulilla ja neilikkalla.

Kuinka päästä eroon kärpäsistä ja hyttysistä puutarhasta?

Kasveja, eteerisiä öljyjä ja pieniä temppuja pitämään nämä ärsyttävät hyönteiset poissa puutarhasta tai talon sisällä

  1. Hyönteisten vastaiset kukat ja kasvit. …
  2. Hajustetut aineet. …
  3. Hyttysverkko. …
  4. Luo ilmaliike tuulettimella. …
  5. Suihkuta vettä. …
  6. Kuumenna ilma. …
  7. Peitä ruoka ja hävitä ylijäämät.

Kuinka päästä eroon kärpäsistä kuistilta?

Eteeriset öljyt pitämään kärpäset loitolla

Tämä koskee piparminttua, sitruunaruohoa, laventelia, eukalyptusta ja geraniumia. Diffusoi niitä kaatamalla muutama tippa diffuusoriin, tai jos sinulla ei ole, kuppeihin tai kulhoihin, jotka asetetaan ikkunan lähelle.

Kuinka pitää kärpäset poissa lihasta?

Kuinka pitää kärpäset poissa lihanhoidosta

  1. Säilytä iso kulho etikkaa aidassa riippuvan lihan vieressä.
  2. Aseta liha täysin suljettuihin hengittäviin pusseihin.
  3. Kuomussa roikkuva kärpäspaperi.

Millaisia ​​ovat kärpästen toukat?

Naaraat munivat munansa hajoavan orgaanisen aineen, raadon, ruhon päälle. … Tämän hyönteisen naaraat kuoriutuvat silloin, kun ne ovat eläviä, ennen niiden munimista, jolloin he elävät noin 30-60 valkoista, ryömivää toukkia: kalastuksen syöttinä niitä kutsutaan toukiksi.

Miten sinikärpäset muodostuvat?

Itse asiassa se munii toukat mätänevään lihaan (kuolleiden eläinten ruhot, ruokajätteet jne.), jotka kasvavat hyvin lyhyessä ajassa. Muutaman päivän kuluttua (optimaalisissa ruoka- ja lämpötilaolosuhteissa) toukat nukkuvat ja ilmestyvät pian sen jälkeen aikuisen kärpäsen muodossa.

Missä kärpäset asuvat?

Kärpäset ja sääskät ovat hyvin yleisiä hyönteisiä ympäristössämme, aivan kuten hyttyset kesällä, varsinkin siellä, missä on kerääntynyt ruokaa, roskia ja orgaanista materiaalia.

Missä kärpäset pesivät?

Kärpästen puhkeamista esiintyy usein paikoissa, joissa ruokaa on helposti saatavilla, ulosteita, lantaa ja ruokajäämiä, paikoissa, joissa on paljon bakteereita, sairauksia ja viruksia.

Kuinka tappaa toukat?

Voit myös käyttää vedenkeitintä. Kun se kiehuu, kaada se roskakoriin matojen päälle. Kiehuva vesi tappaa välittömästi toukat; Varmista, että kaada se astian jokaiselle tuumalle.

Kuinka päästä eroon talon toukista?

Puhdista perusteellisesti: aloita siivoamalla huolellisesti huoneet, huonekalut ja ruokaosastot. Laurel karkotteena: aseta se saastuneiden ruokakomerojen kulmiin. Aseta loukut: aseta ne kaapin ulkopuolelle, mutta etäälle suorasta valosta.

Mitä syödä, jotta vältytään hyttysten puremilta?

Parhaita aromaattisia yrttejä hyttyskarkotteina ovat laventeli, minttu, sitruunaruoho ja basilika, jotka ovat ihanteellisia monien makeiden ja suolaisten ruokien maustamiseen ja paljon muuta, riittää, kun koristelee ruokia tai laita niistä muutama oksa tai kasvi pöydälle hyötymään. hylkivä vaikutus.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.