Paras aika joulutähteen istuttamiseen on huhtikuu, jolloin sen kukinnot häviävät ja lämpötila on vakaa noin 10-12 °C. Uudelleenistutusta varten suosi asidofiilisten kasvien maaperää, joka on sekoitettu hiekkaan.

Kuinka vaihtaa maljakko joulutähdeksi?

Joulutähden uudelleenistutus tulee tehdä keväällä, kasvin kasvullisen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä käyttämällä hieman edellistä korkeampaa ruukkua. Ruukun lopulliset mitat eivät missään tapauksessa saa ylittää 20 cm, koska muuten se pyrkii kehittämään varsia enemmän lehtien kustannuksella.

Millaista maata tarvitset joulutähdelle?

Joulutähti tarvitsee hyvälaatuista asidofiilistä maaperää. Siinä tapauksessa, että joudumme istuttamaan kasvin uudelleen, on hyvä käytäntö laittaa ruukun pohjalle muutama sentti paisutettua savea ja sekoittaa asidofiilisten kasvien maaperään hieman hiekkaa, mikä edistää kuivausvaikutusta.

Missä joulutähti säilytetään kesällä?

Joululoman aikana voit pitää sen kotona: valitse hyvin valaistu huone ja vaihda ilmaa usein. Älä kuitenkaan laita sitä suoraan kosketuksiin auringonvalon kanssa: kesällä se voi olla ulkona ja varjoisalla alueella, sitten vedä se pois syksyn saapuessa.

Miten joulutähtiä säilytetään?

Syksyllä tämä kasvi tarvitsee valoa päivällä, mutta täydellistä pimeyttä yöllä; kätevin tapa varmistaa tämä tila on laittaa joulutähti laatikkoon, joka peittää sen kokonaan tarkalleen 12 tunniksi vuorokaudessa.

Etsi 15 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka pitää joulutähti asunnossa?

Joulutähti pelkää liian kuivaa ilmaa ja kylmää

Päätekijä kasvin iässä talossa ja sen jälkeen on ilman kosteus, jolla on tärkeämpi rooli kuin kostutus: päivittäinen ruiskutus kalkkipitoisella vedellä, jotta lehdet eivät tahrautuisi, on aina tervetullutta. .

Milloin joulutähti voidaan siirtää?

Talven väistyessä kevät, siis jo huhtikuun ensimmäisistä päivistä joulutähti on valmis istutettavaksi sopivampaan paikkaan. Ottaen huomioon ilmastomme, joka on jäykempi kuin Meksikon ilmasto, se voidaan valitettavasti siirtää vain toiseen ruukkuun, ei maahan.

Kuinka leikataan joulutähti?

Voit leikata varret kymmenen senttimetrin päässä tyvestä ja sijoittaa kasvin hyvin valaistuun paikkaan talossa, kuitenkin varoen joutumasta suoralle auringonvalolle. Toinen suositus koskee kosteutta: yritä pitää maaperä kuivana.

Miten turvetta tuotetaan?

Turve on upotetun ja vedellä kyllästetyn kasvijäännös, joka ympäristön happamuuden vuoksi ei pysty hajoamaan kokonaan. Turpeesta löytyy monia muita orgaanisia aineita, kuten hyönteisten ja muiden eläinten ruhoja.

Kuinka monta tuntia joulutähden tulee olla pimeässä?

Itse asiassa, jos emme anna kasville vähintään 12 tuntia pimeyttä päivässä, voimme sanoa hyvästit värillisille lehdille ja kukille. Neuvomme on siis siirtää kasvi pimeään paikkaan (kaappiin, vaatekaappiin tai makuuhuoneeseen) noin klo 17.00 iltapäivällä seuraavaan aamuun.

Miksi joulutähdestä tulee keltaisia ​​lehtiä?

Jos joulutähti on kuiva tai sen juuret ovat kastuneet, se aiheuttaa keltaisia, roikkuvia lehtiä. … Samoin liiallinen lannoitus voi polttaa lehtiä ja/tai muuttaa ne keltaisiksi. Myös juurimätä voi olla syynä. Jos uskot juurten olevan mätä, käytä fungisidiä.

Miten joulutähti siirretään?

Leikkaa joulutähti aikaisin keväällä, maalis-huhtikuussa, noin 20 cm:n pituiseksi. Tämä rohkaisee häntä aloittamaan uuden kasvusyklin ja valmistautumaan siirtoon. Kastele sitä säännöllisesti ja lannoita noin kerran kuukaudessa alkukesään asti, jolloin on istutusaika.

Mistä turvetta luonnossa löytyy?

Turve on orgaaninen yhdiste, jota syntyy planeetan kosteikoissa, kuten järvissä ja suissa. Kuolevat kasvit, kalat ja hyönteiset asettuvat merenpohjaan, missä hapen puutteessa …

Miten turvetta valmistetaan?

Yleensä turvetta sekoitetaan maaperään suhteella 1,5/2 kiloa neliömetriä kohti: se yleensä kostutetaan ennen maaperään laittamista ja sekoitetaan sitten tasaisesti ja syvyyteen levittyessään.

Mitä eroa on turpeella ja maaperällä?

Näin ollen pintamaassa, kuten turpeessa, on runsaasti orgaanista ainesta, mutta toisin kuin turpeessa se on myös runsaasti typpeä. Hedelmällistä maaperää voidaan itse asiassa pitää hitaasti vapautuvana lannoitteena, joka vapauttaa ravinteita hyvin hitaasti.

Milloin joulutähtiä leikataan?

Talven jälkeen joulutähti on leikattava, siirrettävä ja lannoitettu. Ihanteellinen aika näille toimenpiteille on kevään alun ja korkeintaan elokuun välisenä aikana, mutta ei sen jälkeen, koska syyskuussa kasvi alkaa valmistautua kukintaansa.

Milloin joulutähti leikataan?

Eli yhteenvetona: Joulu-tammikuu, kasvi säilytetään sisätiloissa, poissa suoralta valolta ja lämmöltä, 12 tuntia pimeässä. Helmi-huhtikuu, leikattu ja istutettu kasvi, altistettu ulkoilmaan, lannoitettu kuukausittain.

Mitä tehdä joulutähdelle kukinnan jälkeen?

Talven lopussa tämä huonekasvi alkaa menettää lehtiään, leikkaa varret leikkaamalla ne 15 cm maasta. Suorita tämä toimenpide käsineet kädessä, rummuista ulos tuleva lateksi voi ärsyttää ihoa. Puhdista sitten leikkausleikkaukset pyyhkimällä ne kuumaan veteen kostutetulla liinalla.

Kuinka kerätä joulutähtiä?

Joulutähdille voidaan ottaa 8 tai 9 cm pitkiä pistokkaita suoraan oksista pitäen niissä yksi tai kaksi lehtiä. Kun ne on leikattu, ne on upotettava jauhetulla puuhiilellä täytettyyn purkkiin kiinnittäen huomiota leikkauskohdan peittämiseen.

Milloin Natalines siirretään?

Natalina-kasvin lisääntyminen tapahtuu pistokkaiden kautta. Maalis-huhtikuussa pistokka otetaan emokasvista ja jätetään ilmaan muutamaksi tunniksi oksan kuivumisen nopeuttamiseksi.

Kuinka vanha on turve?

Se on eräänlainen fossiilinen kivihiili, joka on peräisin planeetan metsistä noin 250 miljoonaa vuotta sitten. Sille on ominaista erittäin korkea hiilipitoisuus, 75–90 prosenttia, ja vesipitoisuus alennettu 5 prosenttiin.

Mihin turve on kasvimaassa?

Turve korjaamaan maaperän pH:ta

Turve on materiaali, jolla on alhainen ph ja sitä voidaan käyttää korjaavana lisänä tapauksissa, joissa maaperän ph:ta halutaan alentaa. Se on hyödyllinen apu emäksissä maaperässä tai happamoittavien kasvien, kuten pienten hedelmien tai sitrushedelmien, viljelyssä.

Kuinka istuttaa joulutähti puutarhaan?

Paras maaperä joulutähteen istuttamiseen on kevyttä maaperää, jossa on ehkä vähän hiekkaa. Ihanteellinen lämpötila on 14-23 °C. Mitä tulee kasteluun, talvella sitä on hyvä kastella vähintään kerran viikossa, kun taas kesällä jopa 2-3 kertaa.

Kuinka saada joulutähti kukkimaan uudelleen?

Jotta joulutähti kukkii uudelleen, on välttämätöntä pitää se pimeässä syyskuusta lokakuuhun kello 5 iltapäivällä seuraavaan aamuun. Päivän aikana se on sitten palautettava alkuperäiseen asentoonsa, valoon. Työ palkitaan kauniilla kukilla.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.