Itse Poncirus trifoliata on sitrushedelmien joukossa korkein kylmänkestävyys. … Kun näin tapahtuu, se pitää Poncirukseen vartettua lajiketta pakkolepotilassa. Tämä on erityisen tärkeää kaikille lajikkeille, joilla on riittävä tai hyvä pakkasenkestävyys mutta alhainen lepotila.

Mitkä ovat sitrushedelmien tärkeimmät perusrungot?

Aikoinaan sitrushedelmien eniten käytetty perusrunko oli katkera appelsiini, erityisesti Citrus aurantium. Se on puu, jolla on suuri vastustuskyky Phytophtora spp. Lisäksi perusrunkona sillä on erinomainen affiniteetti useimpien sitrushedelmien lajikkeiden kanssa.

Mitä setriin varttaa?

Setrin maataloudessa eniten käytetty perusrunko on karvas appelsiini (Citrus aurantium) tai melangolo.

Mitä tarkoittaa perusrunko?

Perusrunko tai perusrunko tai subjekti tai hypobiontti on kasvin alaosa, joka kerrotaan oksastustekniikalla. Vartettu kasvi on puu, pensas tai harvemmin ruohokasvi, joka on saatu kahden tai useamman yksilön, joita kutsutaan bionteiksi, liitosta.

Mitä karvaan appelsiinin päälle istuttaa?

Pohjarunkona käytetään karvaan appelsiinin taimia (citrus x aurantium tai citrus myrtifolia sen paremman kylmänsietokyvyn vuoksi). Tässä tapauksessa on suositeltavaa harjoittaa oranssin halkaisua tai kruununsiirtoa.

Etsi 31 aiheeseen liittyvää kysymystä

Milloin sitrushedelmät vartetaan silmuihin?

-Sitrushedelmien (sitruunat, appelsiinit…) split- tai kruunuvarttaminen on paras aika huhti-toukokuussa. – Sitrushedelmien kasvullisen silmuvarttamisen määräaika on kesäkuusta elokuuhun.

Miten se on sitoutunut?

«Täysin halkeamassa» oksassa koko perusrungon varren leikkaamisen jälkeen tehdään melko syvä halkaisija ja aiemmin kiilan muotoinen varsi työnnetään sisään, sitten kaikki sidotaan eristeteipillä ja peitetään mastiksilla.

Millaista perusrunkoa kutsutaan nimellä Franco?

Aprikoosin, luumupuun ja biricoccolon perusrunkoina voidaan käyttää frangia tai meristeemi 29 C myrobalan, joilla ei ole erityisiä eroja kasvien kasvun ja hedelmällisyyden suhteen.

Mitä tarkoittaa Franco juuristo?

Perusrunko on osa kasvista, jolle vartta on vartettu, monet puun ominaisuudet riippuvat valinnasta, kuten kruunun elinvoimaisuus tai sen kyky sopeutua erilaisiin maaperään. … Vapaa perusrunko tuotetaan siemenestä, joka on samaa lajiketta, jota käytetään varsina.

Mikä perusrunko aprikoosille?

Ihanteellinen perusrunko aprikoosille on luumu tai muu aprikoosikasvi. Jaettua varttamista harjoitetaan aikaisin keväällä tai myöhään talvella, jolloin silmut alkavat turvota ja on helpompi tunnistaa terveimmät ja voimakkaimmat oksat.

Milloin setri oksastetaan?

Silmänsiirto tehdään yleensä kevätkaudella, maaliskuusta toukokuuhun, kasvin lymfaattisen kierron täydessä vaiheessa, jolloin silmu kehittyy ripeästi, mitä siksi kutsutaan kasvilliseksi.

Miten sitruunan varttaminen tehdään?

Jaettu varttaminen, joka on yksinkertaisin, voidaan tehdä huhti-toukokuussa. Se tehdään siirteenpitimelle, jonka halkaisija on enintään 10 mm: leikkaus tehdään vaakasuunnassa ja sitten pystysuorassa, vähintään 3 cm. Kiilan muotoinen varsi valmistetaan ja työnnetään sisään sitomalla siirteenpoika raffia.

Kuinka valita sitrushedelmien varttamisoksat?

Kevätvartteiden oksat tulee olla hyvin ruskeavia, hyväkuntoisia, mutta ei liian suuria. Varsien keräys on tehtävä tammi-helmikuun välisenä aikana, «hyvinä» päivinä ja välttäen erittäin kylmiä päiviä.

Mitä voidaan varttaa mantelipuihin?

mantelipuussa itse mantelipuiden lisäksi persikkapuu voidaan varttaa, mutta ei kaki, koska ne ovat kasvitieteellisesti hyvin etäisiä kasveja eivätkä siksi samanlaisia. Varttamisajan valinta: kyllä, se perustuu luonnonvaraiseen kasvulliseen tilaan, joten jos se on heräämässä, on parempi varttaa.

Mitä persikkapuuhun voidaan varttaa?

Persikka-, aprikoosi-, luumu- ja kirsikkapuille suositellaan pohjustusta elo-syyskuun välisenä aikana loppukesällä. Tänä aikana orapihlajaa, mispeliä ja ruusua voidaan myös varttaa. vartteet juurtuvat suunnilleen ympäri vuoden, yleensä ne tehdään keväällä huhti-toukokuussa.

Mitä päärynäpuuhun voidaan varttaa?

Yleisesti ottaen päärynäpuu voidaan varttaa vapaaseen perusrunkoon tai kvitteniin; jälkimmäinen sopii erityisen hyvin, jos haluat saada mehukkaampia hedelmiä. … MA kvitteni, joka ei kuitenkaan sopeudu hyvin kalkkipitoiseen maaperään. BA29 kvitteni, sopii erinomaisesti alueille, joilla on korkea kuivuuden riski

Kuinka valita perusrunko?

Perusrungon on oltava yhteensopiva siirteen, eli lisättävän lajikkeen (tai lajin) kanssa: itse asiassa kahden kasvinosan välillä on affiniteettia ja epäsuhtaisuutta, joita on noudatettava tiukasti, ja vartteen kuolemanrangaistuksena on 2- 3 vuotta.

Mitä ovat kääpiöjuuret?

Kasvua hidastavilla perusrungoilla on joitain kiistattomia etuja: kasvin korkeuden vähentäminen ja sadonkorjuu maasta tai matalalla alustalla. Tämä vastaa nykyaikaisen hedelmänviljelyn tarpeeseen vähentää hoito- ja sadonkorjuukustannuksia (erittäin kirsikkapuussa).

Mikä perusrunko tomaateille?

Nykyään eniten käytetty tomaatin perusrunko on Beaufort, joka on osoittautunut vastustuskykyiseksi fusarioosin ja verticilloosin, sukkulamatojen ja suberosajuuren hyökkäykselle, mutta tämä pätee vain alle 30 asteen lämpötiloissa.

Kuinka tehdä puuoksa?

Varttaussakset

  1. Valitse perusrunko ja varsi.
  2. Säädä sakset haluamasi leikkauksen (ja graftin) mukaan.
  3. Leikkaa varsi ja perusrungon haara, johon haluat istuttaa varren.
  4. Liitä sika perusrunkoon lisäämällä mastiksia.
  5. Tiivistä rafialla tai oksasteteipillä.

Milloin lepotilan silmusiirto suoritetaan?

Parhaat kuukaudet: milloin varttaminen tehdään

Kun vegetatiiviset silmusiirteet tehdään keväällä, lepotilassairte tehdään kesän lopussa. Hyödyllinen aika lepotilan silmujen siirtämiseen on itse asiassa elokuun lopun ja syyskuun lopun välillä, kunhan sää on leuto.

Millä aikavälillä silmäsiirteet tehdään?

Silmänsiirto tehdään maaliskuussa. Vartteet (oksastettavat oksat), joissa on oltava tukevat lepotilassa olevat silmut, on leikattava tällä hetkellä poistaen kaikki lehdet. Valitse heti sen jälkeen houkuttelevampi varsi; tee 5-6 mm vaakasuora viilto perusrungon kuoreen.

Milloin teippi on poistettava liittimistä?

Teippi poistetaan yleensä noin vuoden kuluttua. Joten sinulla on takuu siitä, että siirre on mennyt hyvin.

Millä ajanjaksolla viikunapuu vartetaan?

Ihanteellinen aika tämän toimenpiteen suorittamiselle on kevät, jos varttaminen suoritetaan kasvullulla, muuten elo-syyskuu, jos se tehdään lepotilassa. Halkaistu viikunanvarttaminen on vaikeampi toteuttaa, mutta se pystyy tuottamaan parempia tuloksia hedelmätuotannossa.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *