Spollonatura ja scacchiatura, toinen täydentää ensimmäisen. Yleensä puhutaan niin sanotusta «vihreästä» tai «kesäleikkauksesta» viiniköynnöksessä juuri siksi, että toisin kuin kuivassa, se tehdään ruohomaisille versoille, joten ei talvella, vaan toukokuun puolivälissä.

Milloin viiniköynnöksen varret on poistettava?

Jos halutaan suorittaa yksittäinen toimenpide, se tulee tehdä noin 30 päivää ennen veraisointia, jotta kasvi päästää irtoamaan taimia, jotka ovat tehokkaita ennen verisointia, mikä on välttämätöntä aineiden kertymiselle kasvin sisälle.

Milloin viiniköynnöksen vihreä karsiminen suoritetaan?

Vihreä karsiminen suoritetaan keväällä ja kesällä, koska se tapahtuu pääasiassa viiniköynnöksen vihreillä elimillä.

Mikä on shakki?

shakki sf [der. di scacchiare]. – Maataloudessa viherleikkaus, joka koostuu viiniköynnöksen (mutta myös tupakan ja yleensä ei kovin voimakkaiden kasvien) hedelmättömien suihkeiden (cacchien) poistamisesta, jotta edistettäisiin kantavien suihkeiden kehittymistä. hedelmä.

Mitä ovat viiniköynnökset?

Imejät ovat versoja, jotka eivät kanna rypäleitä, jotka vähentävät energiaa tuottavista ja jotka voivat vähentää rypäleterttujen ilmastusta; Niiden oikea-aikainen poistaminen mahdollistaa laitoksen riittävän kehittämisen halutun koulutusjärjestelmän mukaisesti.

Etsi 31 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitkä ovat sissit viiniköynnöksissä?

Johdanto. Feminelle edustaa valmiista silmuista peräisin olevia silmuja. Ne kehittyvät lehtien kainalossa eivätkä ole enimmäkseen kovin tuottavia tai steriilejä. Joka tapauksessa muutamatkin tuotetut rypäletertut saavuttavat harvoin hyväksyttävän kypsyyden, joten ne jätetään huomiotta sadonkorjuun aikana.

Mitkä ovat viinin feminellet?

Naarasversot ovat silmuja, jotka syntyvät vuoden versojen valmiista silmuista eli cacchista. Naarasversojen itävyys riippuu paljon viiniköynnöksen tyypistä, ja sitä voidaan stimuloida pääversojen kärjen leikkaamisella.

Kuinka suosia viiniköynnöksen hedelmää?

ILSAVEGETUS:n triakontanoli, fenoliuutteet ja kasviperäiset aminohapot stimuloivat entsyymien toimintaa, jotka säätelevät hiili- ja typpiaineenvaihdunnan pääreaktioita ja edistävät näin fotosynteesiä, kukintaa, hedelmän muodostumista jopa stressin aikana.

Mitä kasvin leikkaaminen tarkoittaa?

Päällystyksen toiminta. Erityisesti: a. Kasvin yläosan leikkaaminen tai repiminen sen kehityksen rajoittamiseksi korkeudessa tai mehujen keskittämiseksi osaan, joka kantaa hedelmiä tai kukkia; sitä voidaan käyttää myös sivusuunnassa lisäämään lehtien pinnan altistumista valolle.

Kuinka laskea viikunapuu?

Tärkeimmät tuotantoleikkaukseen liittyvät toimenpiteet ovat:

  1. Poista huonosti asetetut tai liian voimakkaat oksat.
  2. Tee takaleikkaukset liian korkeille ja lehdettömille oksille.
  3. Tee takaleikkauksia tasapainottaaksesi hiuksia.
  4. Poista liian alas asetetut oksat.

Milloin on paras aika leikata viiniköynnöstä?

Viiniköynnöksen karsiminen suoritetaan pääasiassa talvella, kun kasvi on kokonaan menettänyt lehdet. Ihanteellinen aika on tammi tai helmikuu.

Milloin latasit viiniköynnöksen?

Täyte tehdään yleensä kesäkuun lopun ja heinäkuun alun välisenä aikana, kun rypäleterttuja on kovettunut. Sitä ei saa tehdä veraison lähellä, joten myöhään, koska istutuksen jälkeen kasvista voi vapautua uusia taimia, jotka kilpailevat kypsyvän rypäleen kanssa.

Milloin veraison alkaa?

Ilmastosta ja lajikkeesta riippuen veraisointi tapahtuu yleensä elo-syyskuun välisenä aikana.

Kuinka leikata imikot?

Oliivin tikujen poistomenetelmien osalta säännöt ovat yleisen karsinnan säännöt: on hyvä välttää rajuja toimenpiteitä, eikä leikata enempää kuin kolmasosa kasvin kokonaistilavuudesta desinfioiduilla ja hyvin teroitettuilla saksilla ja tekemällä puhtaat. leikkaukset ja päätin (alas ja ulos) ja …

Milloin ja miten tomaatit peitetään?

Täyte kannattaa kuitenkin tehdä kesäkuukausina, heinä-elokuussa. Vaikka tomaattien peittäminen on teko, joka «estää» kasvin kasvun, vasta-aiheita ei ole. Päinvastoin, tekemällä sen voit auttaa koko kasvia tuottamaan aitoa hedelmää.

Kuinka ja milloin leikata kurpitsat?

Oksan päällystys tehdään määräajoin, ja se on tärkeä leikkaustyö kasvin tasapainottamiseksi ja sen resurssien ohjaamiseksi hedelmän muodostumiseen. Kurpitsan leikkaamiseksi sinun on leikattava toisen tai neljännen lehden jälkeen (riippuen siitä, kuinka kehittynyt kasvi on).

Milloin avokadot leikataan?

MILLÄ VUODEN AIKANA SAAN CIM AVOKADOA

Suosittelen mahdollisuuksien mukaan voimakkaan kasvullisen vuodenaikaa, joten puuttuisin myöhäiskeväästä koko kesän ja alkusyksyn ajan.

Milloin viiniköynnöksen kukinta päättyy?

Kasvin kukinta kestää noin 10-20 päivää riippuen ilmasto- ja ympäristötekijöistä, joissa kasvi kontekstualisoituu, sekä yksittäisestä 4-8 päivän nipusta.

Kuinka suosia kirsikkapuun hedelmälajiketta?

FOLICIST ja NUTRI-GEMMA B-Zn, joita levitetään lähellä kukintaa, estävät tälle vaiheelle ominaisia ​​aineenvaihdunta- ja ympäristökuormituksia, edistävät kukkien kehitystä ja lisäävät hedelmän kiinnittymistä vähentäen hedelmien pudotusta.

Miten hedelmän muodostuminen tapahtuu?

Kukkien lannoitus pölytyksellä määrittää siirtymisen kukasta hedelmään. Hedelmänviljelyssä tätä herkkää vaihetta kutsutaan hedelmänmuodostukseksi. On tapana ilmaista se prosentteina viittaamalla puussa olevien kukkien lukumäärään (prosenttiosuus hedelmän muodostumisesta).

Millä nimellä eurooppalaista vitis viniferaa kutsutaan?

Tavallinen viiniköynnös tai euraasian viiniköynnös (Vitis vinifera L., 1753) on Vitaceae-heimon kiipeilypensas. Se on yleisin viljelty viiniköynnös sensu lato, jota esiintyy kaikilla mantereilla Etelämannerta lukuun ottamatta.

Mistä tunnistat tomaatin varret?

Tunnista siskot

Naaras tai cacchi ovat versoja, jotka muodostuvat kasvin rungon ja varsinaisen haaran leikkauskohdassa. Yleensä sarvet ovat enemmän tai vähemmän vaakasuorassa suunnassa, kun taas naaraat osoittavat enemmän pystysuoraan.

Mikä on viiniköynnöksen taimen nimi?

Vitis L., 1753 on Vitaceae-heimoon kuuluva pensaskasvien suku. Suvun tunnetuin laji on Vitis vinifera L.

Milloin rypäleitä ohennetaan?

Juuri ennen veraison hetkeä (marjojen värinmuutos) on mahdollista harventaa rypäleterttuja tuotannon tasapainottamiseksi ja ei-toivottujen tuotannon ylilyöntien poistamiseksi.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.