Tarkistaaksesi, onko tämä ongelma, pura kappale, vedä käynnistysnarusta aivan kuin käynnistäisit moottorin, kuivaa se, kokoa se uudelleen ja yritä sytytystä uudelleen.

Miksi moottorisahan sytytystulppa kastuu?

Tämä ilmiö syntyy, kun polttomoottoriin pääsee liiallinen määrä bensiiniä, jolloin moottorin sytytystulppa kastuu polttoaineesta, mikä estää sitä käynnistymästä. … liian paljon kaasua on annettu moottorin ollessa sammutettuna, mikä ruiskutti moottoriin polttoainetta ja näin ollen kastelee sytytystulpan; sytytystulppa pitää vaihtaa.

Kuinka lisätä moottorisahan tehoa?

kiertämällä irti (vastapäivään) saadaan rasvaisempi ilma/polttoaineseos moottorin kierrosluvun alenemalla. – kaasun säätöruuvi «T»: ruuvaamalla (myötäpäivään) kaasu avautuu ja lisää joutokäyntinopeutta; kiertämällä irti (vastapäivään) kaasuvipu sulkeutuu ja moottorin nopeus laskee joutokäynnille.

Kuinka saada moottorisaha toimimaan?

Vedä käynnistyskahvasta oikealla kädellä toistuvasti, kunnes moottori käynnistyy. Paina ja vedä rikastinta (puolikaasua), kunnes moottorisaha käynnistyy. Kiihdytä niin, että moottori saavuttaa joutokäynnin, ja vapauta sitten ketjujarru.

Miksi moottorisaha ei käy tyhjäkäynnillä?

Tunnista moottorisahan ongelma, joka ei käy tyhjäkäynnillä, tarkistamalla kaasutin. … Huonosti huollettu kaasutin on usein syy tähän vikaan. Varmista kuitenkin, että olet irrottanut kalvot ennen puhaltamista. Autossa käytetyn bensiinin pitäisi myös olla melko tuoretta.

Etsi 19 aiheeseen liittyvää kysymystä

Miksi moottorisaha pysyy kiihdytettynä?

Ei liian lihava eikä liian laiha

Jos kaasutus on laiha, eli moottori saa liian runsaasti ilmaa sisältävää seosta, teho ei välttämättä riitä laukaisemaan moottorisahan sytytystä tai kone voi kärsiä kiihdytysaukoista.

Milloin moottorisaha sammuu välittömästi?

Puhdista ilmansuodatin, jos saha käynnistyy ja sitten pysähtyy. Toinen mahdollinen syy on ilmansuodatin, joka sisältää liian paljon epäpuhtauksia, mikä vaikeuttaa ilman ja bensiinin seoksen ylläpitämistä. Tämän seurauksena seos ei ole riittävästi hapetettu ja moottorilla on taipumus tukehtua kiihdytettäessä.

Mistä tietää, onko moottorisaha takavarikoitu?

Kohtaus ilmenee moottorin kierrosluvun laskuna, mikä siirtyy ajoneuvon suorituskyvyn huomattavaan heikkenemiseen. Edistyneessä vaurion vaiheessa moottorista kuuluu metallista ääntä.

Kuinka käynnistää Makita-moottorisaha?

Kuinka käynnistän moottorisahan oikein?

 1. Käytä polttoainepumppua, kunnes kaasutin on täysin esitäytetty (kunnes seos näkyy polttimossa).
 2. Siirrä ohjausvipu ”kiinni”-asentoon.
 3. Aktivoi ketjujarru työntämällä käsisuojaa tankoa kohti.

Kuinka laittaa bensiiniä moottorisahaan?

5-prosenttisen seoksen valmistamiseksi lisätään yksi litra bensiiniä jokaiseen 50 ml:aan öljyä asteikolla varustetussa astiassa. Samalla periaatteella, jos tarvitset 2-prosenttisen seoksen, sinun on sekoitettava 20 ml öljyä jokaista lisättyä bensiinilitraa kohden.

Kuinka säätää walbro-kaasutinta?

Kun kaasuvipu on täysin auki ja kuormaa ei ole kohdistettu, kierrä maksimisäätöruuvia myötäpäivään, kunnes ääni muuttuu säännölliseksi (tyypillinen kaksitahtinen ääni). 3. Avaa maksimisäätöruuvia hieman uudelleen kiertämällä sitä vastapäivään.

Kuinka kaasuttaa walbro-kaasutin?

Kaasuttaminen suoritetaan toimimalla tyhjäkäynnin säätöventtiiliin (ruuvi merkitty kirjaimella L = Low). Kun molemmat ruuvit ovat auki 1 ¼ kierrosta, toimi seuraavasti: 1. Käynnistä moottori ja säädä joutokäynnin tukiruuvi jatkuvalle joutokäyntinopeudelle kytkimen kytkentärajalla.

Kuinka puhdistaa walbro-kaasutin?

Puhdista kaasuttimen kaikki osat perusteellisesti käyttämällä kaasuttimen puhdistusainetta ja nukkaamattomia riepuja. Varmista, että silmäsi ja ihosi ovat riittävästi suojattuja. Puhalla pienten reikien ja aukkojen läpi paineilmalla ja kaasuttimen puhdistusaineella.

Mitä tapahtuu, jos kynttilät kastuvat?

Kun sytytystulppa kastuu, elektrodin ja sytytystulpan sydämen väliin muodostuu olennaisesti eristävä kerros, joka ei salli kipinän iskeytymistä.

Mitä tapahtuu, jos auton sytytystulpat kastuvat?

Jos moottori on pahasti tulvinut, se voi likaa sytytystulpat. Tämä tarkoittaa, että sytytystulppien päät kastuvat järjestelmän ylimääräisestä polttoaineesta. Kun kynttilä on märkä, sähköenergia, jota se yrittää sytyttää käynnistyksen aikana, sammuu polttamisen sijaan.

Mitä ongelmia kuluneet kynttilät aiheuttavat?

Itse asiassa ne kuljettavat korkean jännitteen sytytyspuolasta sytytystulpille, ja jos ne ovat kuluneet, ne eivät vain voi tuottaa haitallisia hajaanteita, vaan myös aiheuttaa auton toimintahäiriöitä, jolloin syttyminen on vaikeaa, kulutus kasvaa ja katalysaattori vaurioituu.

Kuinka käynnistää Efco-moottorisaha?

Moottorisahan käynnistäminen: käynnistys

 1. Kytke ketju-/käsisuojajarru päälle työntämällä sitä eteenpäin, tankoa kohti.
 2. Täytä kaasutin seoksella puristamalla pohjamaalia.
 3. Aseta rikastin (rikastinvipu) ”Close”-asentoon: kun moottori on lämmin, rikastinta ei tarvitse käyttää, joten jätä tämä vaihe väliin.

Kuinka puhdistat moottorisahan sytytystulpan?

Kuinka puhdistaa moottorisahan sytytystulppa

 1. Mietitkö kuinka puhdistaa moottorisahan sytytystulppa? …
 2. Ruuvaa kynttilä irti oikeankokoisella jakoavaimella ja poista ruhjeet erityisellä messinkilankalastalla tai pienellä hiekkapaperipalalla.

Mistä tiedät, oletko takavarikoitu?

Oireet

 1. Äkillinen moottorin kierrosluvun lasku kaasuläppä auki ollessa.
 2. Kickstarter tukossa tai huono pakkaus.
 3. Valtava suorituskyvyn lasku.
 4. Metallinen kohina kuin ”gnic”

Mitä tapahtuu, jos moottori takertuu?

Kun mäntä tai jokin muu elementti on juuttunut, ei ole kuitenkaan paljon tekemistä ja auto on vietävä erikoiskorjaamoon vaihtamaan vaurioitunut osa ja estämään ongelman leviäminen muihin osiin, mikä lisää jopa korjauskuluja.

Mistä tietää, jos sylinteri ei toimi?

Yksi suurimmista merkeistä sylinterin laukeamisesta on tehon menetys ja outo tärinä. Kun sylinteri käyttää moottoria, huomaat, että polttoaineenkulutuksesi alkaa kärsiä, kun jäljellä olevien työsylintereiden on korvattava tehon menetys.

Kuinka säätää Stihl-moottorisahan vähimmäismäärä?

Kierrä ”LA”-ruuvia myötäpäivään litteällä ruuvimeisselillä, kunnes ketju alkaa pyöriä ketjutangon päällä. Kierrä ruuvia vastapäivään, kunnes ketju pysähtyy. Tämä on minimi, ja moottorisahan tulee pysyä tällä nopeudella ilman roiskumista tai ketjun liikkumista.

Miten kaasutus toimii?

Kaasutin vain jauhaa nestemäisen polttoaineen sekoittaen sen ilman kanssa. Sen avulla voit myös hallita moottorin tuottamaa tehoa. Polttoaineen kulku tapahtuu kaasuventtiilin kautta, joka on läppä- tai luistiventtiili, joka säätelee kaasujen virtausta.

Miten säädät kaasuttimen?

Neuvoja

 1. Tyhjäkäyntiruuvin kiristäminen lisää joutokäyntinopeutta, kun taas ruuvaaminen laskee sitä.
 2. Jos moottori ei käy joutokäyntinopeuden säätämisen jälkeen tasaisesti, palaa kaasuttimen säätöön ja toista sekä ilma-bensiiniseoksen että joutokäyntinopeuden vaiheet.

Kuinka kaasuttaa kalvokaasutin?

Kalvokaasuttimessa kaasutusta säädetään kahdella neularuuvilla: moottoria lähinnä oleva säätelee kaasutusta matalilla kierroksilla, ilmansuodatinta lähinnä oleva säätelee korkeita.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.