se on vaskularisoitunut: se ruokkii verisuonia, jotka kasvattavat sen tilavuutta ja kokoa. siinä voi esiintyä mikro- ja makrokalkkeutumia, jotka ovat muodoltaan, tiheydeltään, sijainniltaan, jakautumiselta ja lukumäärältään epäilyttäviä tai huolestuttavia.

Kuinka tunnistaa kysta kasvaimesta?

Siksi kysta eroaa kasvaimista, koska se on kudospussi, joka on täytetty toisella aineella, kuten ilmalla tai nesteellä, kun taas kasvaimet ovat kiinteitä kudosmassoja.

Mikä on dermoidikysta?

Ns. dermoidikysta (tai kystinen kystinen teratomi) on alkioalkuperää oleva kystinen muodostuma, joka voi talin lisäksi sisältää muita kudoksia, kuten hiuksia, hampaita, kilpirauhasen palasia, luita.

Mikä on adnexaalinen kysta?

Adnexaaliset muodostelmat ovat kaikkia niitä pysyviä kystisiä muodostumia, joiden ulkonäkö on erittäin heterogeeninen ja joita esiintyy munasarjojen ja putkien tasolla ja jotka eivät kuulu normaaliin munasarjojen fysiologiaan.

Mitä kystat sisältävät?

Kysta tai kysta on ontelo tai pussi, normaali tai patologinen, suljettu erillisellä kalvolla ja joka sisältää nestemäistä tai puolikiinteää materiaalia. Ei-kalvon rajattuja nestekokoelmia kutsutaan pseudokysteiksi, kun taas mätäkokoelmia kutsutaan paiseiksi.

Edellinen artikkeli

Mitä se tarkoittaa?

Seuraava artikkeli
Kuinka ottaa yhteyttä notaariin?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.